Kültür/Sanat

Gaziantep Büyükşehir'den metaverse evrenini anlamak için önemli konferans -

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell iş birliğinde metaverse dünyasını konu alan Metaverse ve Yapay Zekâ Çağı Konferansı gerçekleşti.GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan konfera...

16 Mart 2022 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 440 kez okunmuştur

Gaziantep Büyükşehir'den metaverse evrenini anlamak için önemli konferans -
Gaziantep Büyükşehir'den metaverse evrenini anlamak için önemli konferans -

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Turkcell iş birliğinde metaverse dünyasını konu alan Metaverse ve Yapay Zekâ Çağı Konferansı gerçekleşti.

GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan konferansa konuşmacı olarak Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Meryem Arslan, Turkcell Yazılım Mühendisi, Metaverse uzmanı Özer Durmaz ve Turkcell Yapay Zekâ Direktör Yardımcısı Caner Çanak katıldı.

METAVERSE EVRENİNİN SOSYAL HAYATA ETKİLERİ ÜZERİNE RAPORLAR PAYLAŞILDI

Konferansın birinci bölümünde Meryem Arslan ve Özer Durmaz, Blockchain teknolojisi, metaverse, NFT piyasası konularına değinerek dijital dünyada yaratacağı değişimler üzerinde duruldu. Gelişmelerin sosyal, eğitim, tıp, moda, ticaret, psikoloji gibi konularda hazırlanan araştırma raporlarının sonuçlarını paylaşıldı.

Arslan, gelişmeleri “Teknoloji rönesansı” olarak niteleyerek yaptığı sunumda metaverse evrenine ilişkin çeşitli filmler, oyun sektörü, metaversede verilen konserler ve düzenlenen defilelere ilişkin videolar paylaştı. Meryem Arslan’ın sunumu sonrası Metaverse uzmanı Özer Durmaz, salona getirdiği hololens ile AR dünyasında ne gibi gelişmeler yaşandığı canlı örnek üzerinden gösterdi.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ ENİNE BOYUNA ANLATILDI

Konferansın ikinci bölümünde Caner Çanak yapay zekânın ne olduğu, metaverse ile bağlantısı, yapay zekâ teknolojileri, gündelik yaşama etkileri, yapay zekânın geleceğini içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Programda ayrıca yapay zekânın vücut bulmuş hali olarak nitelendirilen pepper isimli robota yer verildi. Sorularla ve videolarla konunun pekiştirildiği konferansa, siyasi parti temsilcileri, doktorlar ve sanatçı öğretim üyeleri ile ekonomistler ve farklı alanlarda öğrenim gören öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑