whatsapp

Siyaset

GEBZE BELEDİYESİ'NDEN BOSNA'YA KÖPRÜ, KIRGIZİSTAN'A CAMİ

Gebze Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Ocak ayı 2016 tarihli meclis birleşimine ait karar özetlerinin okunması ile başlayan toplatıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

4 Şubat 2016 Saat: 09:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.560 kez okunmuştur

GEBZE BELEDİYESİ'NDEN BOSNA'YA KÖPRÜ, KIRGIZİSTAN'A CAMİ
GEBZE BELEDİYESİ'NDEN BOSNA'YA KÖPRÜ, KIRGIZİSTAN'A CAMİ

Gebze Belediye Meclisi tarafından kabul edilen iki önemli karar da Bosna ve Kırgızistan ile kardeşlik köprüsü kurulması adına yapılacak çalışmalar oldu. Gebze Belediyesi, Sırp bölgesinde yer alan Doboj şehri ile Bosna Hersek'in Tuzla şehri arasında ki köprünün yeniden onarılması için ve Kardeş şehir Kırgızistan'ın Issıkgöl Bölgesi içerisinde yer alan Bulan-Söğütlü köyüne Cami yapılması için karar aldı. 

BİZDEDE OLSUN

Gündem maddeleri ile ilgli söz alan CHP'li Yılmaz Bulut, kardeş belediye olmasına birşey demediklerini fakat, kardeşlikten doğan bir üretim görmediklerini söyledi. Yine CHP'li Dilek Tan ise doğu illerinin kaynadığını, doğu illerinde de  kardeş belediyelerinin olması gerektiğini ifade etti. CHP'li meclis üyelerine cevap veren Başkan Köşker, "Zaten kendi ülkemizde ülkemiz de 5 kardeş belediyemiz var. Biz buraları sahiplenmek istiyoruz. Onlar ile kaynaşmak istiyoruz. Gebze'nin tanınması içinde bu konu çok önemli" dedi. Öte yandan toplantıda yine Bosna Hersek'in Kiseljak şehri arasında kardeş şehir kurulması talebi de Meclis tarafından kabul gördü.

CHP'LİLERDEN SORULAR

Meclis toplantısının gündem dışı bölümünde söz alan CHP'li meclis üyesi Murat Erdoğan,  dükkanların Gebze'de cadde üzerlerine taştığını ve yayalardan çok şikayet olduğunu , yine oto galerilerin araçlarını yola park ettiğini bununla ilgili sorun olduğunu söyledi. CHP'li Neşe Celet, Gebze'de Suriyeli vatandaşların araçların üzerine atladıklarını ve buna bir çözüm bulmasını isteğini belirtti. Yine CHP'li meclis üyesi Dilek Tan ise Başkan Köşker' e Cuma Pazarının son durumunu sordu.

GEREKEN YASAL İŞLEM YAPILACAK

CHP'li meclis üyelerine cevap veren Başkan Adnan Köşker, " Özellikle Bağdat Caddesi'nde Galericilerin araçlarını kaldırıma çektiğini şahit oluyorum. Bundan sonra sıkı denetim yapacağız. ve Galericiler araçlarını kaldırsın. 

Ayrıca bazı işyerleri kaldırımlara taşıyor. Bizde bundan rahatsız oluyoruz.  Arkadaşlara talimat verdik. Onlara standart getiriyoruz. Gereken yasal işlemler yapılacak. Cuma Pazarı konusu ise gelirsek Cuma Pazarını iki yada üç ay içinde Tatlıkuyu'daki yerimize geçiçi olarak taşıyacağız" dedi. Öte yandan Köşker konuşmasının sonunda Gebze Otoyol Gişelerinin bulunduğu alana yeni ve kalıcı Terminalin inşa edileceğini, terminal alanına da Galericiler Sitesi yapmayı planladıklarını söyledi. Köşker ayrıca  İtfaiye' nin de yeni yerinin bulunduğunu ve Sanayi bölgesine taşınacağını, İtfaiye'nin yanında bulunan alanın da Yeni Gebze Hal'i olacağını ve bu konularda çalışacaklarını ifade etti. Gebze Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı 1 Mart  Salı günü  15.00'de yapılacak.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑