whatsapp

Güncel

GEBZE’DE DUALAR DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN

15 Temmuz darbe girişimine karşı başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetinde kent meydanını dolduran Gebzeliler, darbe girişimini engellemek isterken şehit olan vatandaşlar ve vatan savunmasında şehit olan asker ve polisler için dua etti

30 Temmuz 2016 Saat: 10:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.343 kez okunmuştur

GEBZE’DE DUALAR DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN
GEBZE’DE DUALAR DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİN

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de başlayan milli irade ve demokrasi nöbetlerinde 15. Gün geride kaldı. Gebzelilerin aileleriyle birlikte her akşam kent meydanında tuttuğu demokrasi nöbetine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel, Nilay Ayran, Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri, Gebzespor yöneticileri ve futbolcuları, STK’lar ve dernekler katılarak destek verdi.

ŞEHİTLER İÇİN DUA

Her akşam olduğu gibi kent meydanında devam eden Gebzelilerin milli irade nöbeti Kur’an tilaveti ve dua edilmesiyle başladı. Binlerce Gebzeli darbe girişimine engel olmak isterken Hakk’a yürüyen demokrasi ve milli irade şehitleri ve vatan savunmasında şehit olan asker ve polisler için dua etti.

TARİH YAZDINIZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz yaptığı konuşmasına Gebzelilere milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür ederek başladı. Milletvekili Boyraz, “Sizler günlerdir öyle bir tarih yazıyorsunuz ki sizlerin bu destanı altın harflerle yazılacak. Sizler dünyaya iki şeyi öğrettiniz. Darbelere karşı nasıl durulur, nasıl püskürtülür ve söz konusu vatan olduğunda gövdenizi kurşunlara nasıl siper edersiniz siz dünyaya bunu öğrettiniz. Sizlerin öğrettiği bir diğer şey ise sizler bir eylem nasıl yapılır, yakmadan, kırmadan, dökmeden nasıl eylem yapılabileceğini tüm dünyaya asil duruşunuzla gösterdiniz. Bu darbe girişimine kalkışanlar yıllar önce altın nesil yetiştireceğiz diye yola çıktılar. Anadolu’nun vefakar, vatansever insanları çocuklarını bunlara emanet etti. Yemediler içmediler onlara verdiler ama bu hainler vatanperver bir evlat yetiştirmek yerine onların aklını, ruhunu küresel güçlere teslim ettiler.

AYAKLAR ALTINA ALAMAYACAKLAR

Ama bu hainler milletten öyle bir tokat yediler ki bir daha asla cesaret edemeyecekler. Onlar bu millet sokağa çıkmayacak sandılar ama bilemediler bu milletin atmışlı yıllardan yüreğinde bir sızı var. Adnan Menderese sahip çıkamamanın derin bir üzüntüsü var. O günden bu güne söylenen bir şey var, bir daha bu milletin evlatlarına çelme takmanıza, milletin iradesini ayaklara altına almanıza izin vermeyeceğiz ”ifadelerini kullandı. Gebzeliler her akşam olduğu gibi sabahın ilk ışıklarına kadar Kent Meydanındaki milli irade nöbetlerine devam etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑