whatsapp

Son Dakika

Gebze’den dünyaya üretim, Atölyeden Dev Fabrikaya Dönüştü Dünya Markası Oldu

1978 yılında İstanbul Maltepe’de 12 metrekarelik bir alanda kurulan ve kanatlı sektörüne ekipman üreten Tarımar adındaki atölye, 2002 yılında Gebze Hasköy sanayi sitesinde kurulan büyük bir atölyeye ve şimdi ise İMES organize Sanayi B

29 Ocak 2016 Saat: 09:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.435 kez okunmuştur

Gebze’den dünyaya üretim, Atölyeden Dev Fabrikaya Dönüştü Dünya Markası Oldu
Gebze’den dünyaya üretim, Atölyeden Dev Fabrikaya Dönüştü Dünya Markası Oldu

 

200 çeşit ekipman üretimi

Yönetim Kurulu Başkanlığını Ata Gencer’in yaptığı TARIMAR Kanatlı hayvanların Yetiştirilmesi ile ilgili üretim yapan TARIMAR fabrikası hem içten hem dıştan tamamı özel kaplamalı, yüksek kalitede Silo Sistemleri, Spiral Yemlik Sistemleri, Plastik Hava giriş pencereleri, Poliüretan hava giriş pencereleri, Özel Soğutma petekleri, PVC Pencere sistemleri, Egzost fanlar ve Havalandırma pencereleri, kümes ihtiyacına göre çok çeşitli elektrik ve havalandırma panoları imalatı başta olmak üzere 200 çeşit ekipman üretiyor.

Fabrikanın bugünkü duruma gelmesinde önemli rol oynayan fabrika  Satış Müdürü Dr. Bülent Kılıç, Türkiye’de KOBİ lerin gelişimine örnek olduklarını, gelişim grafiği ve doğru performansın öncülüğünü yaptıklarını, Avrupa’da kendi alanında  rakipsiz firma  durumuna geldiklerini ifade eden TARIMAR fabrikası  Satış Müdürü Dr. Bülent Kılıç,  fabrika hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Komple üretim

Satış Müdürü Dr. Bülent Kılıç fabrikada gerçekleştirilen ürünler hakkında şu bilgileri verdi: “Tarımar firması olarak ürünlerimiz iki grup olarak sınıflandırırsak; Damızlık ve Broiler kümes ekipmanları olarak sıralayabiliriz. Damızlık ekipman grubumuzu; Otomatik Folluk, Zincirli Yemleme, Nipel Sulama, Otomatik Havalandırma ve Soğutma, Isıtma ve Yem Siloları ve Yem Nakil ve tartım grupları olarak sıralayabiliriz.  Broiler (etlik piliç) kümes ekipmanları; Spiral Yemleme, Nipel Sulama, Isıtma, Otomatik Havalandırma Soğutma sistemleri ve Yem Silosu ve Taşıma sistemlerini üretmekte ve montajını gerçekleştirmekteyiz.  Her iki grup içinde komple kümes inşaat projeleri yapmaktayız.  Tarımar firması olarak ülkemizde komple ekipman üretimi, montajını ve inşaat projesini üreticiye sunan önder firmadır.”

ARGE çalışmalarına aralıksız devam

  1. yaptığı ARGE çalışmalarının sonuncunda kanatlı sektörün büyük ihtiyacı olan Otomatik Folluk sisteminin 2007 üretimine ve satışına başladıklarını, ülkemizdeki kanatlı sektörü dışa bağımlıktan kurtaracak son teknoloji Otomatik Folluk sisteminin üretiminin ettiğini, otomatik folluk ürünlerinin  kalitece üstün, fiyat olarak diğer rakiplerine göre büyük avantajlar sağladığını söyledi.

Üretimde ekipman seçimi önemli

  1. kümes ekipman üretimini fabrikasyona dönüştürdüğünü, firma olarak kendi alanında tam teşekküllü komple kümes ekipman üretimi yapan önder kuruluş olduklarını, üreticilerin merdiven altı üretimlere ve ürün taklitlerinden kaçınmaları gerektiğini, İyi bir ekipman seçimin ile verimin artacağını, işletme giderlerinin azalacağını vurguladı.

İhracatının Tüm Dünya Ülkelerine

  1. ile gerçekleştirdiklerini, bu ürün gruplarının  Amerika ve Avpuda Kendi alanlanlarında lider kuruluşlarla yaptıklarını, ithal ettikleri ürünlerin montajlarını firmaları bünyesinde gerçekleştirdiklerini, ürün gruplarının tasarımını ve üretimini kendi fabrikalarında ve modern tezgâhlarda ürettiklerini  ve  pazarladıklarını söyledi.

37 farklı ülkeye fabrikadan satış

17 ülkede temsilcilik açtıklarını, toplam 35 farklı ülkeye  fabrikadan satış yaptıklarını,Türkiye de ise 7 Farklı Bölgede bayilik üzerinde satış ve servis yaptıklarını Söyledi Dünyada bir çok yabancı firma ile ürün gruplarıyla ve fiyat avantajlarımızla rakip konuma geldiklerini, aranan bir marka olduklarını, hedeflerinin  uluslararası pazarlarda, ihracatın genel üretimlerindeki  oranını %75 seviyelerine çıkarmak olduğunu vurguladı. Kanatlı sektörde Dünya çapında Bir Türk markası olmaktan gurur duyuyoruz.. Çalışmalarımız Bu markanın daha çok bilinir hale gelmesi için bir çok uluslar arası fuarlara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

**Özden Demirci

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑