whatsapp

Ekonomi

GEBZE'DEKİ HEDEF 90 BİN

İl istihdam değerlendirme toplantısında konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, "OSB’lerde hedef 90 bin" dedi. Kaynak: Gebze'deki hedef 90 bin!

16 Mayıs 2017 Saat: 08:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.857 kez okunmuştur

GEBZEDEKİ HEDEF 90 BİN
GEBZE'DEKİ HEDEF 90 BİN

İl istihdam değerlendirme toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla Valilik binasında bulunan Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısına Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkan yardımcısı Volkan Yılmaz,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın,  OSB’lerin yönetim kurulu başkanları, ilçe belediye başkanları kaymakamlar ve il müdürleri katılım gösterdi. Toplantıda 7 Şubat 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Milli İstihdam Seferberliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

“SEFERBERLİĞE İLK CEVAP VEREN İL KOCAELİ”

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat tarihinde TOBB Ekonomi Şurası’nda yaptığı konuşma izlettirildi. Toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Cumhurbaşkanımızın çağrısına bir hafta sonra cevap vererek inisiyatifi ilk alan il olduk. İstihdam ekonominin çok önemli yapısal bir sorunu. İstihdamın özellikle genç nüfusun çözümlenmesi ekonomide en önemli alanlardan birisi. Yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi anlamında bir milli istihdam seferberliği başlatıldı. Biz Kocaeli olarak 3 ayda yerel yönetimlerimiz, kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizle çok sıklıkla yakın iletişim sağladık. Kocaeli’deki iyileşme Türkiye’yi de etkileyen bir iyileşme” dedi.

“EN AZ 60 BİN KİŞİ İSTİHDAM HEDEFİMİZ VAR”

Kocaeli’de önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Güzeloğlu, “Nitelikli insan gücü en temel konularımızdan birisi. Türkiye’ye sunduğumuz çok önemli önermelerimiz var. Slogan cümlemiz “Türkiye’nin geleceğine sen de bir istihdam sağla”. Bu konu tüm illerimizde sürekli takip edilen bir öncelik. Koordinasyon valiliklerimize verildi. 14 Şubat’taki toplantımızda belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız 58 bin 825 ilave istihdam taahhüdü verilmişti. Bunu revize ederek en az 60 bin kişi olarak açıklamıştık. Bu 2017 yılında hedeflenen rakamdı” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Milli İstihdam seferberliğine yönelik yapılan çalışmaları açıklayan Vali Güzeloğlu, “İŞKUR, KOSGEB, Doğu Marmara kalkınma Ajansımızın yetkilileri, OSB’lerimizle, Ticaret odalarımızla bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. Bu toplantılar devam edecek. Bundan sonra kaymakam arkadaşlarımızın koordinatörlüğünde yapılacak bu toplantılar. 8 Bin 150 işyeri ziyaret edildi. Yapılmak istenilenler görüşüldü. İŞKUR tarafından 8 bin 417 işyeri ve 63 ev ziyareti yapıldı. 2 bin 160 kişiye iş danışmanları bilgilendirmelerde bulundu. KOİF’17’de 101 işletmenin katılımıyla yapıldı” ifadelerini kullandı.

26 BİN 908 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

“1 Ocak- 7 mayıs arası istihdam artışımız 26 bin 908 oldu” diyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu 7 mayıs tarihli sosyal güvenlik kurumu kayıtlarında geçen sayıdır. Kişi başı sigortalı kişi sayısında 81 il arasında 7. sıradayız. Oranımız yüzde 1,47.  26 bin 908 rakamımızla biz 7 Şubat’ta başlatılan seferberliğin hedefimizin yüzde 44, 8’ini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu büyük bir başarı. Kocaeli adına yakışan bir dönem sonucu. İlk 3 ayda bu noktaya geldik. Bu bizim için son derece güven verici bir gelişme” değerlendirmesinde bulundu.

“20 BİN KİŞİYİ SANAYİCİLER İSTİHDAM ETTİ”

Vali Güzeloğlu’nun ardından söz alan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Üyelerimizin yüzde 3 buçuğu Milli İstihdam Seferberliğinden haberdardı ilk etapta. Firmalarımızı bilgilendirdik, anketler yaptık. Toplamda 365 firmamıza istihdam seferberliği konusunda anketlerimiz oldu. Bu firmalarda 2 bin 869 kişiye istihdam sağladı. Bizim hesaplarımıza göre 4 aylık dönemde toplamda 20 bin kişi sanayiciler tarafından istihdam edildi. Bu rakamın daha yüksek olmasını diliyoruz. Kocaeli’nin nüfusu 1 milyon 830 bin. Nüfusa göre istihdam oranlarına bakıldığında Kocaeli Türkiye birincisidir. Hedefimizi aşacağımızı düşünüyorum. Biz bilişim lisesi açıyoruz Gebze’ye” değerlendirmesinde bulundu.

GEBZE’DEKİ OSB’LERDE HEDEF 90 BİN

Zeytinoğlu’nun ardından konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “16 bin üyemize özel mektup gönderdik. 4 farklı toplantı yaptık. Son aldığım verilere göre Gebze’de yüzde 26 yeni istihdam .Milli İstihdam Seferberliğinin ilanından sonra 4 bin 420 kişi işe girdi. Toplam 6 bin 734 kişi de Ocak ayından beri işe girmiştir. OSB’lerde hedef 90 bin civarında . Kocaeli bu senede İnşallah birinci olacak.  6-7 Nisan’daki fuarın hazırlık toplantısına Gebze Ticaret odasının çağrılmamasından dolayı kırgınlığımız var. Kocaeli ekonomik olarak süperligde oynuyor. Kocaeli hedeflerinin de üstüne çıkabilecek kapasitede. Kalıcı bir şey istiyorsak eğitime çok destek vermemiz lazım” dedi.

MESLEKİ EĞİTİM VEREN OKULLAR

Mesleki eğitim konusunda yapılan çalışmalara hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Hangi alanla ilgili ihtiyaçları varsa OSB’lerle görüşüyoruz. 2-3 sene içerisinde sektörün istediği elemanları yetiştirmiş olacağız. 4 tane mesleki eğitim lisemizi OSB’lerde hayata sokuyoruz. Önümüzdeki dönem için hazırlıklarımızı son derece güçlü bir şekilde yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

KOTO BİN 200 KİŞİYİ İSTİHDAM ETTİ

Çelik’in ardından kürsüye gelen KOTO Başkan yardımcısı Volkan Yılmaz oda üyelerinin bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını ifade ederek, “Ortalama 1200 civarında istihdam katkı sunduk. Şu anda yüzde 17 civarındayız. Çalışmalarımız sürüyor. Üyelerimizi bilgilendirme toplantılarımızı da yapıyoruz. İvmemizi arttıracağımızı düşünüyorum” dedi. Körfez Ticaret Odası’nın da Milli İstihdam Seferberliğinde 2 bin kişi istihdam hedefinin 800’ünü başardığı açıklandı. 

Kaynak: Gebze'deki hedef 90 bin!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑