whatsapp

Ekonomi

GEPOSB YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Açılışı gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB’lerde üretim yapılmayan parsellerle ilgili olarak, “OSB’lerde rant için yatırım yapanın eli yanacak” diye konuştu.

10 Mart 2016 Saat: 14:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.366 kez okunmuştur

GEPOSB YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
GEPOSB YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezinin açılışı bugün yapıldı.  7 bin 900 metrekare  kapalı alanda akıllı bina olarak tasarlanan,  yeni binada 250 kişilik konferans salonu, restoran, otopark ve fuar alanı yer alıyor. Açılışa Bakan Işık'ın yanısıra  Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin,Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler,  GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan, OSB başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı. 

GERİ ALACAĞIZ

Okunan İstiklal Marşı ve yapılan saygı duruşu ile başlayan açılış programında  GEPOSB’ın tanıtım filmi gösterildi. Ardından  GEPOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Hasan Basrigüzeloğlu birer konuşma yaptı. Son olarak açılışta bir konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kamulaştırmayla OSB’lerce alınan arazilerde ranta göz yummayacaklarını ifade ederek, "Üretim reform paketiyle OSB’lerde başarıyı yukarı taşıyacağız. Girişimcilerin OSB’lerde yatırım yapılacak parsellere daha hızlı ve daha kolay ulaşması için önemli düzenlemeler hayata geçecek. Üretim yapılmayan parsel, eğer kamulaştırma ile alınmışsa geri alacağız. OSB’lerde de kim rant için yatırım yapıyorsa onu geri alacağız. Bir tarafta üretim yapmak için yer arayan yatırımcılar, bir tarafta ise rant için, arsalardan kar elde emek için üretim yapmayıp bekleyen yer sahipleri var. Bu konuda kararlı duruşumuz var ve çok önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz” dedi.

AR-GE MERKEZİ BEKLİYORUZ

Sanayicilere çağrı yapan Bakan Fikri Işık, “Ar-Ge reform paketini çıkardık. Bu paketi hem kendiniz, hem de profesyonelleriniz detaylı incelesin. Plastik sektörüne değer katmanın tek yolu Ar-Ge ve İnovasyon. Plastik sektöründen Ar-Ge Merkezi bekliyoruz. Sizden beklediğimiz artık Ar-Ge ve inovasyona zaman ve kaynak ayırın. Sadece sürümden kazanarak bu sektörde iddialı olma şansımız yok"diye konuştu. Konuşmasında bölgede yaşanan trafik sorununa da değinen Bakan Işık, "Temmuz sonuna kadar çalışanlarımızı doğrudan otoyola bağlayacak çalışma bitecek. Bu kısa vadede rahatlama sağlayacak. Asıl rahatlama sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu mayıs ayında ihale olacak, bağlantı yolları da yapılacak ve ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Elbette kalıcı çözüm metro ve toplu ulaşım" dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑