whatsapp

Eğitim

GTO Komite toplantısına Vali Güzeloğlu Katıldı

Gebze Ticaret Odası oda üyelerinin sektörel sorunlarının konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis salonunda dün gerçekleşen toplantıya Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTO Başkanı Nail Çiler,

3 Şubat 2016 Saat: 09:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.236 kez okunmuştur

GTO Komite toplantısına Vali Güzeloğlu Katıldı
GTO Komite toplantısına Vali Güzeloğlu Katıldı

 

Madde Bağımlı Konusunda Eğitim Verdik

 

Toplantıda ilk olarak GTO Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak şunları söyledi, “Bölgem adına sayın valimizi teşekkür ediyorum. Türkiye’nin kalbi Gebze’de atıyor. Bugün sektörün sorunlarını konuşacağız. Bazı sorunlar hemen bazı sorunlar da zamanla çözülecek sorunlar. Sorun yerine hep çözümün parçası olmayı ilke edindik. Bölge olarak hep ilkelere imza attık. Madde bağımlılığı konusunda 12 bin 450 öğrenciye eğitim verdik. Bu bölgedeki sanayici tüccar sosyal konuda da elinden geleni yapıyor.

 

Mevcut Koşullarda Bu Hal Yetersiz

 

Vergisini zamanında yatıran tüccara bir vergi indirim getirilebilir. Gebze halinin halini gördünüz. Gebze’yi anlatırken övünüyoruz. Mevcut koşullarda bu hal yetersiz. Zaten hal demek için 10 tane şahit lazım. İstanbul’un bölgemize yakın yapılan halin bölgesel hale dönüştürülmesini istiyoruz. Ulaşım belli başlı bir sorun oldu. Bu kenti marka yapmak için ona göre bir plan yapmak lazım. Bir P plaka sorunu var. Bu sorun rant halen getirildi. Küçük Sanayi Siteleri bugünkü anlamda sağlıklı değil. Bu sanayi sitelerinde 11 bin 500 kişi çalışmakta.” dedi.

 

Kocaeli’ de Bir İlk, İlçelerde Değerlendirme Toplantısı 

 

GTO Başkanı Nail Çiler’in ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bir konuşma yaparak, “Devletin tüm kurumları olarak milletin hizmetindeyiz. Bu anlayış içinde tüm kurumlar olarak bu amacı gerçekleştirmek ve daha güzel bir geleceği elde etme gayretindeyiz. Gebze Ticaret Odası Gebze’nin gelişmesine büyük katkılar sunan bir odamız. Türkiye’nin son 13 yılda ettiği büyük gelişmenin sağlayıcılarısınız. Bu toplantılar hizmet öncelikli bir anlayışımızın bir yansıması. Kocaeli’nde bir ilki yaparak tüm ilçelerde bir değerlendirme toplantıları yaptık. O toplantılarda genel bir fotoğraftı. Şu hedefe doğru bu kentin her köşesinde yaşanan her meseleyi ve bizim çözmemiz gerekenlerin neler olduğunu görmekti.

Yaşanan bir sorun varsa da bu sorunları çözmek veya çözme noktasına taşımak zorundayız.

İlçe toplantılarından çıkan sorunları kaymakamlar, belediye başkanları ve koordinatör vali yardımcıları ile birlikte çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra bu tür toplantıların ikincisini yapacağız. Kamu yöneticileri de performans olarak karnelerini alacaklar. İlçe toplantılar devam ederken yerel ve özel sektörlerle de buluşacağız. 2023 yılında dünyada ilk 10 ülke arasında olmanın gayreti içerisindeyiz. Bu sektör toplantılarını çok önemsiyoruz. Gebze Ticaret Odası Türkiye’yi taşıyan bir oda. Bugün 7 komitemiz bulunuyor. Bu toplantılarda sözü size bırakmak istiyoruz.

 

İşimiz amacımız sizi büyütmek, sizleri daha öteye taşımaktır. Bu ülkenin, özelde de Gebze’nin gelişmesini sağlayacak. Gebze yeni dönem sanayi modeli ile üretimini gerçekleştirmek zorunda. Sanayi 4 denilen yeni üretim biçimini burada gerçekleştirmek zorundayız. Bununla ilgili olarak öncü olacağız. Bilgi ekonomisi ve bilgiye dayalı bir ekonominin alt yapısını oluşturmak zorundayız. Sanayi, üniversite ve kamunun birlikte çalışmasından söz ediyoruz. İstihdamın en fazla olduğu ilin başında Kocaeli geliyor. En çok yabancı sermayeli firmanın olduğu il Kocaeli. Gebze Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk anlamında yaptıklarını da takdir ediyorum.” diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑