whatsapp

Güncel

Hizmet İş’te Sözleşmeler başladı İlk Görüşme Bu Hafta

Hizmet-İş Sendikası’nın yetkiyi aldığı İzmit Belediyesi’nde ilk toplu sözleşme görüşmeleri bu hafta yapılacak. Sendika her iki yıl için de yüzde 25 zam talep ediyor.

3 Şubat 2016 Saat: 09:41
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.299 kez okunmuştur

Hizmet İş’te Sözleşmeler başladı İlk Görüşme Bu Hafta
Hizmet İş’te Sözleşmeler başladı İlk Görüşme Bu Hafta

İzmit Belediyesi’nde çalışan 248 işçiden 160’ı geçtiğimiz aylarda örgütlü oldukları DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’ndan istifa ederek HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası’na geçmişti. Geçtiğimiz Eylül ayından yeterli çoğunluğu oluşturan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da yetkiyi almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuştu. Ocak ayının başında tespit gönderen Çalışma Bakanlığı yakın bir zaman yetkiyi Hizmet-İş Sendikası’na gönderdi. 

BU HAFTA YAPILACAK İzmit Belediyesi’nde yetkiyi alan Hizmet-İş Sendikası bu hafta içinde toplu sözleşme görüşme masasına oturacak.   Yapılacak toplu sözleşmenin iki yıllık bir sözleşe olacağını belirten Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Bu hafta içinde bir gün İzmit Belediyesi ile ilk görüşmemizi yapacağız. 66 maddelik bir taslak hazırlığımız oldu. Ücretlerde ise birinci yıl yüzde 25, ikinci yine yüzde 25 zam talebimiz olacak” dedi. 

DOĞAN DA KATILACAK  İş vereni temsilen ilk görüşmeye İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın da katılması bekleniyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uzun, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve yönetimi hazır bulunacak. 1 Ocak itibariyle geçerli olacak toplu sözleme de sosyal haklar için de ücretlere istenen kadar zam talebi bulunuyor. 

İŞÇİLERİN ÖNERİLERİ  Toplu sözleşme taslağını oluştururken işçilerle toplantılar yaptıklarını ve önerilerini aldıklarını belirten Şube Başkanı İdris Ersoy, “İzmit Belediyesi geçmişte de işçinin hakkını tam ve zamanında ödeyen bir belediyedir. Başkan Nevzat Doğan’ın işçinin hakkı konusunda ne kadar titiz olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bu toplu sözleşme görüşmelerinin de zamanında ve olumlu sonuçlanacağından umutluyuz” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑