whatsapp

Siyaset

HÜRRİYET; BAKANLIĞIN ÇAYIROVA’DAN HABERİ VAR MI?

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Çayırova Emek ve İnönü Mahallelerinin sorunları hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi verdi.

10 Haziran 2017 Saat: 13:31
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.735 kez okunmuştur

HÜRRİYET; BAKANLIĞIN ÇAYIROVA’DAN HABERİ VAR MI?
HÜRRİYET; BAKANLIĞIN ÇAYIROVA’DAN HABERİ VAR MI?

Hürriyet, “Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmiş, bu iki mahalle proje kapsamına alınmıştı. Tapuları olan mahalle sakinleri ne olduğunu bile bilmedikleri bu projeye karşı çıkmış, Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini mahalleliler kazanmıştı. Kendi yaşam alanlarını kendileri kurmak isteyen her iki mahalle sakinlerinin de verdiği büyük mücadeleler sonucu 1 Haziran 2017 tarihli Çayırova Belediye Meclisinde, Belediye Başkanı Şevki Demirci sözlü ifadesinde söz konusu projeden vazgeçtiğini ifade etmiştir.

KORKU POLİTİKASI GÜDÜYOR

Belediye başkanının sözünü tutmadığı ve gerekli yazıları ilgili vatandaşlara göndermediği görülmüştür. Ayrıca belediyenin arazileri belediyenin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının imara açacağını söylediği, belediyenin tapu sahiplerine önerdiği fiyatın çok daha altında olan fiyatı bakanlığın vereceği ve bu şekilde de insanlar üzerinde korku politikası güttüğü öğrenilmiştir” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑