whatsapp

Siyaset

İL BAŞKANLARI 'MİLLİ BİRLİK' ÇAĞRISI YAPTI

Milli iradenin geri püskürtmesiyle sonlanan darbe girişiminin ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere ilimizde ki siyasi partilerin il başkanları bir araya geldi.

19 Temmuz 2016 Saat: 07:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.791 kez okunmuştur

İL BAŞKANLARI 'MİLLİ BİRLİK' ÇAĞRISI YAPTI
İL BAŞKANLARI 'MİLLİ BİRLİK' ÇAĞRISI YAPTI

Toplantıda konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, milli irade nöbet yerinin Perşembe Pazarı alanı olması ve tüm il başkanlarının nöbete gelmesini teklif etti. 

15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grubun askeriye içerisinde oluşturmak istediği darbe girişimi milli iradeyle geri püskürtülmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara dökülen halk demokrasiye sahip çıkmıştı. Üç gün süren demokrasi nöbeti sonrasında dün ilimizde ki siyasi partilerin il başkanları bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Yürüyüş Yolu üzerinde bulunan Güllüoğlu Pastanesi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, SP Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız katılım gösterdi. 

TOPLANTININ EV SAHİBİ EJDEROĞLU
Toplantı öncesi basına açıklama yapan SP Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, bu toplantının 15 gün önce planlandığını, il başkanları olarak bir araya gelerek basına kapalı olarak durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti. Ejderoğlu, "Darbe girişimi sebebiyle toplantımızı bugüne aldık ve basını da davet ettik. Programın ev sahipliğini bugün ben yapıyorum. İl başkanlarımızla birlikte Türkiye’ye yapılması planlanan darbe girişimini konuşacağız" ifadelerini kullandı.

EJDEROĞLU: TÜRK BAYRAĞI ÖNÜNDE AÇIKLAMA
İl başkanları asılı olan Türk Bayrağı önünde  basın mensuplarına açıklama yaptı. İlk olarak konuşma yapan SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, "Darbe ve terör girişimini şiddetle kınıyorum. Bu süreç içerisinde kalkışmayı atlatmak için inanılamaz tavır ortaya koyan milletimizi ve güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyorum. Biz bu gibi tarihlerin bir daha yaşanmaması için dua ediyoruz, gayret ediyoruz. Siyasi partiler böyle kalkışmalardan çok çekmiştir. Ülkemiz çok sıkıntı çekmiştir, ülkenin geri gitmesine sebep olunmuştur. Bu süreçte her şeyi çok net gördük. Tüm siyasi partiler ve STK’lar bir olarak karşı durmuştur. Bundan sonra bu girişmelere hep birlikte karşı duracağız. Muhalefetlik normal şartlarda olur. Ama bu şartlarda hiçbir şey yapılmaz. Ülkenin var olması için parlamenter sisteme sonuna kadar sahip çıkacağız. Bundan sonra ki siyasi çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

SARIBAY: AK PARTİ ŞOVU DİYE KATILMADIM
CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz şunları söyledi; "CHP olarak hiçbir ama fakat deyimi kullanmadan darbeye karşı koyduğumuzu beyan ediyoruz. En çok darbe gören il başkanlarından biriyim. Avukat olarak yaşadık. Hukuk ters düz edildi. Hukukun olamadığı yerde güvenlik olmaz. Türkiye tektir, bayrağımız tektir. Darbe girişiminde kaybettiğimiz vatandaş ve güvenlik güçlerimize baş sağlığı diyorum. 20 yaşında ki erin kafası kesilmiş görüntülerini sosyal medyada gördük. Bu tür oluşumlara izin vermeyelim. Emir komuta altında götürülmüş erlere başka bir uygulama yapmalıyız. Gözaltına alınan hâkim ve savcıların her hangi bir darbe girişimi  varsa kesinlikle yargılanmalı. Herkesin adil yargılanmaya ihtiyacı var. 15 Temmuz sonrasında yürüyüşe katılmak istedim. Bunun bir AK Parti’nin şovu olarak gördüğüm için geri döndüm katılmadım. Bu yürüyüşler siyasi partiden çıkartılırsa Vali önderliğinde olursa seve seve katılırım." 

ÜNLÜ: BU BİR MİLATTI 
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü şunları söyledi; "Türk milleti her aklına gelenin darbe yapamayacağını, her aklına gelenin asker ve polisi karşı karşıya getiremeyeceğini gösterdi. Bu bir milat Türk milleti aynı değerle ülkede yaşananlara birlikte karşı gösterebileceğini gösterdi. Hepimiz bu cennet vatanın korku tanımaz neferleriyiz. Bayrak, ülke, vatan tektir. Zalimlere karşı kararlarımızdan kesinlikle dönmeyeceğiz."

YILDIZ: İDAM KAMPANYASI DÜZENLEYECEĞİZ
BBP Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız şunları söyledi; "Darbe olayı gerçekleştiği andan itibaren tepkilerimizi hiçbir siyasi görüş göstermeksizin tepkimizi ortaya koyduk. O günden bugüne siyasi partilerle fikir alış verişinde bulunduk. Siyaset bugün bir olma günüdür. Bugün burada da sokakta da bir aradayız. Halkımız terör girişimini siyasi görüşünü bir kenara bırakarak bayraklarla sokağa dökülmüştür. Bu terör olayı diyorum. Çünkü vatanın içine çöreklenmiş bir grubun yaptığı bir olaydır. Olayları tek bir noktaya çekmeden tüm vatan hainlerinin hukuk ile yargılanmalıdır. İktidarımız işin başındadır. İdamın geriye dönük bir etkisi olmayacak ama bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Yarın yine aynı bugünleri yaşamamak için idamın geri gelmesini istiyoruz. Yarından itibaren imza kapmayası düzenleyeceğiz."

CEYHAN: DARBEDEN DE ÖTEYDİ 
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ise şunları kaydetti; "15 Temmuz gecesi yaşanılan şey darbeden öte bir şeydi. 1980’de darbeleri fiilen gördük. Her darbenin az da olsa bir hukuku vardı. 15 Temmuz’da yapılmak istenen darbede TBMM’nin bombalandığını yaşı yetende yetmeyen de ilk kez gördü. Sanki bir düşmanı öldürmek istercesine uçaklardan bomba atıldığın gördük. Özel harekatçılarımız ve polislerimizin yoğun olduğu yere F-16 uçakları kaldırdılar birçok şehit verdik. Bu darbe değil, terördür. Bunu ortaya koymak isteyenler milli iradeyi unuttular. Mesele vatanda, mesele milletse diyerek vatandaş eline bayrağı alarak tankların önünde durdu. Bazı vatandaşlar şehit oldu ama bir milim geri durmadı. Aynı Çanakkale’de ki gibi savaşan vatandaşımıza şükran sunmak istiyorum. Bizler millet olarak darbeye, darbe yaptık. 3 gündür millet hala meydanlarda. Herkes vatan nöbetinde, mesele sadece demokrasi değil vatandı. Milli irade olmasaydı hiç birimiz bırakın burada olmayı birbirimizden haberimiz olmadı. Tüm siyasi partilerin kadroları teşekkür ediyorum. Bu iş bitine kadar hepimiz meydanlarda olacağız. AK Parti il binasın önünde bekliyoruz. Bunu Vali ve Büyükşehirmizin organizasyonuyla Perşembe Pazarı’na taşıyalım hep birlikte gelelim. Hepimizin katılacağı bir yer olsun. İl başkanlarımızda bunu saygıyla karşıladı. Sayın Valimizle bu konuyu müzakere edeceğiz. Bundan sonra ki süreçlerde de ayda bir bir araya geleceğiz. Gelecek ay yine bir araya geleceğiz. Türkiye hukuk devletidir. Bu darbenin küçültülmesine kimse müsaade etmesin. Yaşanan vahşetti. Konu vatan olduğunda bir ve beraber olarak burada olacağız. Bu darbe AK Parti’ye değil, millete yapılmıştır."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑