whatsapp

Siyaset

“İMAR DÜZENLEMESİ ADİL DEĞİL”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya Yeni Mahalle ve Çayırova Mahallerinde kat artışı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, Çayırova Belediyesi’nin yaptığı imar düzenlenmesinin uygulanabilir ve adil olmadığını ifade et

14 Ocak 2017 Saat: 10:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.395 kez okunmuştur

“İMAR DÜZENLEMESİ ADİL DEĞİL”
“İMAR DÜZENLEMESİ ADİL DEĞİL”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya Çayırova Belediyesi’nin  Yeni Mahalle ve Çayırova Mahallerinde kat artışı ile ilgili olarak bir  basın açıklaması yaptı.  Kaya yazılı yaptığı açıklamasında  şunları ifade etti, “12,01,2017 Tarihinde Çayırova belediyesinin talebi doğrultusunda Büyükşehir belediye meclisinden geçen imar planı revizyonu çerçevesinde Çayırova ve yeni mahallede 7 metrelik yolların 10 metreye çıkarılması yani karşılıklı parsellerin 1,5 metre yola bedelsiz terk etmesi , 0,40 yapılaşma hakkının 0,30 a indirilmesi ve en az iki ve üstü parselin birleştirilmesi koşulu ile 5 kata çıkarılmıştır.

HAK MAĞDURİYETİ OLACAK

Ancak basında ve sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bu iki mahallenin tamamında kat yüksekliğinin 5  olduğu algısı oluşturulmuş bunu böyle olmadığı yukarıda belirtilen kararda açıktır , açıklamada bulunanların konuya vakıf olmadıkları anlaşılmaktadır, kaldı ki bu uygulamanın büyük oranda hak mağduriyeti yaratacağı, yapılaşması büyük oranda tamamlanan  7 metrelik yollarda  kalan parselleri de kapsamayacak, bu uygulama sadece belli parsellere hizmet etmektedir. Bu uygulamanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtmek istiyoruz.

KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

CHP Çayırova ilçe başkanlığı ve belediye meclis grubu olarak konuyu yakından takip etmekteyiz, hiçbir yurttaşımızın mağduriyet yaşamaması adına yasal süreleri içerisinde gerekli itiraz ve girişimlerde bulunacağımızı  bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yurttaşlarımızın da askı süreleri içerisinde kontrol etmeleri menfaatlerine olacaktır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑