Son Dakika

İşte 'Normalleşme' genelgesi

Türkiye, 17 Mayıs itibariyle kademeli normalleşme dönemine giriyor. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

16 Mayıs 2021 Saat: 18:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.244 kez okunmuştur

İşte Normalleşme genelgesi
İşte 'Normalleşme' genelgesi

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise Cuma günleri 21.00'den başlayıp Pazartesi saat 05.00'e kadar devam edecek. Bu tedbirler ise 1 Haziran'a kadar uygulanacak. Ayrıca, yine yayımlanan son İçişleri Bakanlığı genelgesine göre iki doz aşısını yaptıran 65 yaş üstü vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

GENELGEYE GÖRE; SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İçişleri Bakanlığı, korona virus ile mücadele kapsamında "Tam Kapanma" sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili, 81 İl Valiliğine "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi 21.00-05.00, hafta sonu Cuma günleri saat 21.00'den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacak.

AŞI YAPTIRAN 65 YAŞA YASAK KALKTI

65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz aşısını yaptırmış olanlar, 18 yaş altı gençler ve çocuklar için herhangi bir sokağa çıkma kısıtlaması getirilmezken, hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlamasının uygulanmayacağı bildirilen genelgede, bu günlerde toplu ulaşım araçlarıyla seyahate kısıtlama uygulanmayacağı kaydedildi. Ayrıca, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde sadece zorunlu hallerde özel araçla seyahate izin verileceği belirtildi

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑