whatsapp

Siyaset

İYİ-Gelecek ittifakında ibre Başaran’dan yana

İYİ Parti ile Gelecek Partisi arasında ittifak iddiaları güçlenirken, Ömer Faruk Başaran’ın Ahmet Davutoğlu kontenjanından Kocaeli’de milletvekili listesinin ilk 2 sırasında yer alacağı konuşuluyor.

22 Mart 2022 Saat: 01:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.048 kez okunmuştur

İYİ-Gelecek ittifakında ibre Başaran’dan yana
İYİ-Gelecek ittifakında ibre Başaran’dan yana

Genel seçimlere 15 ay gibi kısa bir süre var. Ancak ekonomik sıkıntılar, erken bir seçim olasılığını da yüksek tutuyor. Bu nedenle partiler, her an bir seçim olacakmış gibi çalışmalarını yürütüyor. Bu arada da partiler arasında ittifak görüşmeleri yapılıyor. CHP ve İYİ Parti liderliğindeki 6 parti, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dönüş için hazırlanan mutabakat metnini 28 Şubat’ta kamuoyu ile paylaştı.
CİDDİ MESAFE KAT EDİLDİ
Kamuoyunda 6’lı İttifak olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Gelecek Partisi, DEVA ve SP’nin genel başkanları dönem dönem yine bir araya gelecek. Ancak genel seçimler için farklı ittifak ihtimalleri de söz konusu. İYİ Parti-Gelecek Partisi ittifakı da bir süredir siyasi kulislerde dile getirilen ittifaklar arasında. Bu konuda ciddi bir yol alındığı, iki partinin genel seçimler için ortak adaylar belirleyeceği öğrenildi.
DAVUTOĞLU ÇOK İSTİYOR
Her iki partinin güçlü olduğu Kocaeli’de listenin nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu. Ankara’dan edinilen bilgiye göre Gelecek Partisi İl Başkanı iken görevinden istifa eden iş insanı Ömer Faruk Başaran’ın, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu kontenjanından Kocaeli Milletvekili Aday Listesi’nin ilk 2 sırasında yer alacağı öğrenildi. Özellikle Davutoğlu’nun, çok güvendiği ve il başkanlığı sürecini çok başarılı bulduğu Başaran’ı milletvekili olarak görmek istediği belirtildi. Başaran’ın listenin üst sıralarında yer alması noktasında İYİ Parti kurmaylarının da yeşil ışık yaktığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑