whatsapp

Güncel

İZGAZDA ANLAŞMA

Tes-İş Sendikası ile İZGAZ arasındaki 2'nci Dönem Toplu iş Sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Ücretlerde ortalama %13,67 sosyal haklarda ise %22 artış sağlandı.

18 Mart 2016 Saat: 15:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.428 kez okunmuştur

İZGAZDA ANLAŞMA
İZGAZDA ANLAŞMA
Tes-İş Sendikası ile İZGAZ arasındaki 2 nci Dönem Toplu iş Sözleşme görüşmeleri sonucu anlaşma sağlandı. İmza törenine; sendika genel başkanı, genel merkez yönetimi ile şube yöneticileri, İZGAZ Türkiye sorumlusu, İZGAZ Genel müdürü Gökalp Özkök ve yönetimi katıldı. 

3 YIL GEÇERLİ OLACAK
Toplu iş sözleşmesi 3 yıl geçerli olacak. Toplu iş sözleşmesinde taban ücretlerde düzenleme yapıldı. Kıdem yılı eski olup gruplardan dolayı yevmiyeleri düşük kalan çalışanların yılına göre yeni yevmiyeler belirlendi. Bunların dışında kalan çalışanlara ise günlük yevmiyelerine birinci yıl için 11’ er TL ücret artışı uygulanacak. İkinci yıl tüm çalışanlara enflasyon +1 puan, 3. yıl da enflasyon +1 puan şeklinde düzenlenirken taban yevmiyeleri düşük kalan çalışan 16 kişiye yevmiye farkı oluşmaması için sözleşmenin 2 ve 3. Yılında yeni yevmiyeleri belirlenecek şekilde düzenleme yapılacak. Ücretlerde ortalama %13,67 sosyal haklarda ise %22 artış sağlandı. Ücretlerin dışında bir önemli konuda tamamlayıcı özel sağlık sigortası uygulamasına başlanmış olması. 

MASADA BİRMESİ ANLAMLI
Tes-İş Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu, “Toplam 8 oturum sonucu bağıtlanan bu toplu iş sözleşmesinin masada bitmesinin, hem işçi hem de işveren açısından çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. İZGAZ yönetimine sendikamız adına teşekkür ediyoruz. Bu sözleşmenin herkese hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑