Eğitim

İzmir’e belgeli emlakçılar geliyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale geldiği Emlakçılık sektöründe, yapılan sınavlar sonucu ilçelerdeki emlakçılar sertifikalarını almaya başladı. İZMİR (İGFA) - Yapılan sınavlarla, Seferihisar’da ve Güzelbahçe’de emlak...

16 Ağustos 2021 Saat: 13:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.843 kez okunmuştur

İzmir’e belgeli emlakçılar geliyor
İzmir’e belgeli emlakçılar geliyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin zorunlu hale geldiği Emlakçılık sektöründe, yapılan sınavlar sonucu ilçelerdeki emlakçılar sertifikalarını almaya başladı.

İZMİR (İGFA) - Yapılan sınavlarla, Seferihisar’da ve Güzelbahçe’de emlakçılara belgeleri törenle verildi. Seferihisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rüştü Çelikgil ile Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Afacan, İzmir Birliği tarafından düzenlenen MYK sınavlarını sürdüreceklerini söylediler.

5 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazete’deyayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik, taşınmaz ticareti hakkındaki usul ve esasları düzenliyor.

5444 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nun, yeterlilik belgesini zorunlu hale getirdiğini kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Amaç emlak mesleğinin eğitimini almış, nitelikli ve sorumlu kişilerce emlakçılık mesleğinin yapılması. Her işin ehli tarafından yapılması, mesleki tecrübe ve bilgiyi birleştiren esnaf sanatkarlar tarafından icra edilmesi en doğrusu. Bu şekilde hem tüketiciye güvenli ve kaliteli hizmetler sunulacak, hem de mesleklerin çıtası yükselecektir.’dedi.

İESOB Usta Mesleki Yeterlilik Sınav Merkezi İktisadi İşletmesi aracılığıyla diğer illerde de Sorumlu Emlak Danışmanı sınavlarının gerçekleştirildiğine dikkat çeken Mutlu, ‘Başta İzmir olmak üzere, Denizli, Aydın, Manisa gibi diğer illerde de sınav hizmetleri veriyoruz.  İzmir’de kent merkezine uzak olan baştaBergama, Dikili, Seferihisar, Güzelbahçe, Ödemiş, Çeşme olmak üzere, tümilçelerde de mesleki yeterlilik sınavları Birliğimize bağlı esnaf odaları ile gerçekleştirilmektedir. Seferihisar ve Güzelbahçe de bunun bir örneği olmuş,  gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan adaylara oda başkanları tarafından sertifikaları verilmiştir.’dedi.

100 saatlik Emlak danışmanlığı eğitimleri, gayrimenkul faaliyeti ile uğraşan kişilerin Ticaret İl Müdürlüğü’nden yetki alabilmesi için gereken şartlardan birini oluşturuyor.  Eğitimlerle ilgilenenler ayrıntılı bilgileri www.iesobedo.com adresinden veya 0(232) 482 02 62 (260 dahili) numaralı telefondan alabilecekler.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑