Güncel

İzmit Körfezi’nde müsilajın etkisi azaldı

Karamürsel açıklarında dalgıçlar, geçtiğimiz aylarda yoğun müsilajdan deniz içerisinde görünmeyen İnönü Gemisi Yapay Resif’nin, net bir şekilde görüldüğünü gözlemledi. KOCAELİ (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafı...

3 Ağustos 2021 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 377 kez okunmuştur

İzmit Körfezi’nde müsilajın etkisi azaldı
İzmit Körfezi’nde müsilajın etkisi azaldı

Karamürsel açıklarında dalgıçlar, geçtiğimiz aylarda yoğun müsilajdan deniz içerisinde görünmeyen İnönü Gemisi Yapay Resif’nin, net bir şekilde görüldüğünü gözlemledi.

KOCAELİ (İGFA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yapılan mücadele sonucunda deniz yüzeyindeki müsilaj toplanırken deniz içerisindeki müsilaj yoğunluğunda da önemli oranda azalma görülüyor. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde Karamürsel Sualtı Sporları Derneği ve Nicomedia Su Sporları ve Su Altı Avcılığı Spor Kulübü dalgıçları, geçtiğimiz aylarda müsilajdan dolayı neredeyse görülmeyen İnönü Gemisi Yapay Resifi’ne daldılar.

DENİZ İÇERİSİNDE MÜSİLAJ ETKİSİ AZALDI

Karamürsel sahilinden denizin 25 metre altındaki İnönü Gemisi Yapay Resifine, Karamürsel Sualtı Sporları Derneği ve Nicomedia Su Sporları ve Su Altı Avcılığı Spor Kulübü dalgıçları dalış gerçekleştirdi. Yapılan dalışta müsilajın deniz yüzeyinden sonra deniz suyu içerisinde de etkisini kaybettiği gözlemlendi. Haziran ayında yapılan dalışta yapay gemi resifi neredeyse görülmeyecek durumda iken şuan rahatlıkla görülebilir durumda olduğu dalgıçlar tarafından su altı kameraları ile kaydedildi. Marmara Denizi Eylem Planı kapsamındaki temizleme çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülüyor.

7 GÜN 24 SAAT MÜSİLAJ TEMİZLİĞİ YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesinden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere geçtiğimiz Mayıs ve Haziran aylarında, İzmit Körfezi’nde olduğu gibi tüm Marmara Denizi’nde müsilaj sorunu yaşanmıştı. Arkasından 6 Haziran 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde ve Marmara Belediyeler Birliği’nin Koordinesinde Marmara Denizi Eylem Planı açıklanarak uygulanmaya başlanmıştı. 8 Haziran’dan itibaren ise Marmara Denizi’nde bir temizleme kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda da deniz yüzeyinde 7 gün 24 saat müsilaj temizleme çalışmaları gerçekleştirildi” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑