whatsapp

Güncel

Kabımıza sığmıyoruz

GTO Başkanı Çiler, Meclis toplantısındaki konuşmasında Gebze'nin konumuna değindi. Çiler, "Neden büyük şehir statüsünde il olmayalım. Koşullar artık değişti. Kocaeli’de bir aileyiz ancak artık kabımıza sığmıyoruz"

28 Ocak 2016 Saat: 20:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.248 kez okunmuştur

Kabımıza sığmıyoruz
Kabımıza sığmıyoruz

Gebze Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısı bugün yapıldı. İlk olarak geçen ayın toplantı zabtının görüşülmesi ile başlayan toplantıda oda faaliyetleri hakkında bir sunumda bulunuldu. Ardından söz alan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, oda faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı. Çiler, “56 farklı ülkeden yabancı işadamı bölgemize geldi. 22 fuar organizasyonuna katıldık. Mayıs ayında TÜYAP’ın hazırladığı bir fuara katılacağız. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3 tane 112 acil istasyon kurduk. Bu istasyonları Darıca ve Dilovası’na yapmayı planlıyoruz. Kullanırsan Kullanılırsın projesi ile uyuşturucu maddeye karşı 12 bin lise öğrencisine seminer verdik. Kitap kampanyaları sayesinde İdil’e kitap gönderdik” dedi. Konuşmasında gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler günü’de kutlayan Çiler ayrıca geçen hafta içinde hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç'a rahmet diledi. 

Kocaeli Birinci Sırada 

Başkan Çiler konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş dünyasının kanaat önderleriyiz. Bu sancılı günlerde hepimiz birlik ve bütünlük içerisinde olacağız. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gebze’de bugün teknik üniversite ve metroyu konuşuyoruz. Biz birbirimize destek olmak zorundayız. Sorunun değil çözümün bir parçası olmalıyız. Biz güneydoğuda yaşayanlarla biriz. Geçen gün Sur’a da yardım ettik. Sokaklarda gezen çocuklar bizim çocuklarımız da olabilir. TÜİK verilerine göre Kocaeli’nde vergi gelirlerinde yüzde 25 artış var. Toplanan vergi 72 ilden daha fazla. Neden büyük şehir statüsünde il olmayalım. Bugün koşullar artık değişti. Kocaeli’de bir aileyiz ancak artık kabamıza sığmıyoruz. Bu bölgede 2 vergi dairesi var. Üçüncüsünün açılması gündemde. Vergi tahsilinde Kocaeli 2. sırada yer alıyor. Vergi tahsilindeki artışta Kocaeli birinci sırada. Kişi başına ödenen vergi 34 bin dolar." 

TEOG Birincisine Hediye

Yapılan konuşmalar sonrasında Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevap veren ve 700 tam puan alan Gebzeli 8. sınıf öğrencisi Ceren Erensoy’a bir hediye takdim etti. Öte yandan GTO meclis toplantısına katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker kısa bir konuşma yaparak meclis toplantısından ayrıldı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑