whatsapp

Güncel

KAPATILAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK?

FETÖ Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname(KHK) ile kapatılan cemaate yakın okullardaki öğrencilerin mağduriyetini giderme konusunda Milli Eğitim yetkilileri yoğun çaba harcıyor.

30 Temmuz 2016 Saat: 12:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.391 kez okunmuştur

KAPATILAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK?
KAPATILAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK?

Kocaeli genelinde kapatılan 17 okuldan 9’unun binaları Milli Eğitim mülkiyetine geçiyor. Bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2500 öğrenci de 30 Eylül tarihine kadar devlet okullarına nakledilecek.

Cemaate yakın oldukları için kapatılan Kocaeli'deki 5 ilkokul, 5 ortaokul ve 7 liseden, binaları kira olmayan, mülk sahibi olunan 9 okulun mülkiyeti Milli Eğitim’e geçiyor. Milli Eğitim, Defterdarlık, Maliye ve Emniyet geçtiğimiz günlerde bu okullarda gerekli iş ve işlemleri tamamladı. Başiskele’deki Özel Erkul İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Erkul Tunagür İlkokulu ve Ortaokulu, Çayırova’da bulunan Özel Fatih İlk ve Ortaokulu, Darıca’daki Özel Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Körfez’de bulunan Özel Erkul Bahar İlkokulu ve Ortaokul binaları İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün mülkiyetine geçiyor.

MAĞDURİYET OLMAYACAK
Kapatılan bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrenci, devletin okullarına nakledilecek. Tabii, dileyen veli çocuklarını ilimizdeki diğer özel okullara da kayıt yaptırabilecek. İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gereği, oturdukları yere en yakın devlet okuluna yerleştirilecek. Kapatılan okullarda eğitim gören 350 Fen ve 291 Anadolu Lisesi öğrencisi ise, girdikleri yılki taban puanına göre devlet okullarına yerleştirilecekler. Özel Erkul Fen Lisesi, Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi, Özel Çayırova Fatih Fen Lisesi, Özel Darıca Fatih Fen Lisesi öğrencileri, ilimizdeki devletin fen liselerine aktarılacak. Bu okulların Anadolu Lisesi bölümleri ile Çayırova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de eşdeğer devlet okullarına kaydedilecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑