whatsapp

Eğitim

Kayseri Üniversitesi Mimarsinan OSB Meslek Yüksekokulu projesinde düğmeye basıldı

Kayseri Üniversitesi ile Mimarsinan OSB arasında imzalanan ön protokolle Mimarsinan OSB’ye kurulması düşünülen OSB MYO için proje hazırlıkları tamamlandı.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)Kayseri Üniversitesi Mimarlık, Mühendislik ve Tasarım ...

12 Ağustos 2021 Saat: 11:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 405 kez okunmuştur

Kayseri Üniversitesi Mimarsinan OSB Meslek Yüksekokulu projesinde düğmeye basıldı
Kayseri Üniversitesi Mimarsinan OSB Meslek Yüksekokulu projesinde düğmeye basıldı

Kayseri Üniversitesi ile Mimarsinan OSB arasında imzalanan ön protokolle Mimarsinan OSB’ye kurulması düşünülen OSB MYO için proje hazırlıkları tamamlandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Üniversitesi Mimarlık, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Karahan yönetiminde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı mimarları tarafından hazırlanan projenin üniversite yönetimine sunumu yapıldı. Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan sunumda Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Mimarsinan OSB MYO’nun Kayseri Üniversitesi’nin hayalindeki önemli bir proje olduğunu kaydetti.

Rektör Karamustafa, ”Somut olarak Mimarsinan OSB’den üniversitemize tahsisi konusunda ön hazırlıkları yapılmış olan arsa üzerinde çalışan profesyonel kadromuz mimari projemizi oluşturdu. Sanayi, ticaret, sağlık, kültür, eğitim ve turizm şehri olan Kayseri’de üniversiter yaklaşımı ve bilimsel metot ve uygulamaları, sanayicinin ihtiyaç, istek ve girişimiyle bir araya getirecek bir platform olan OSB MYO başta nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve ardından da ortak sanayi projelerinin oluşturulması açısından önem arz ediyor. Arkadaşlarımızın Mimarsinan OSB için yapmış oldukları mimari proje çalışması gayet güzel ve nitelikli, tebrik ediyorum. Bundan sonra bize düşen meslek örgütleri, şehrin önde gelenleri ve devletin imkânları ile bu projeyi hayata geçirmektir” dedi.

İlgili projenin bir sunumu da Mimarsinan OSB yönetimine gerçekleştirildi. Buradaki proje sunumuna Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut’un yanı sıra üniversite ve Mimarsinan OSB yönetiminden ilgililer katıldı. Mimarsinan OSB yönetimi de Mimarsinan OSB’de kurulması planlanan bu projenin heyecan verici olduğunu dile getirerek, her türlü desteğin verilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑