whatsapp

İGF

Kayseri'de Sarıkamış'a özel anma

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerin tiyatral gösterisini izledi.

9 Ocak 2022 Saat: 00:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 726 kez okunmuştur

Kayseride Sarıkamışa özel anma
Kayseri'de Sarıkamış'a özel anma

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı kapsamında KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerin tiyatral gösterisini izledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Sarıkamış Harekatı'nın 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen şehitleri anma programındaki gösterilere Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra ellerinde Türk bayrakları ile gençler ve vatandaşlar da katıldı. 

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda Sarıkamış Harekatı şehitleri, KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler tarafından tiyatral bir gösteriyle anıldı. KAYMEK tiyatro kursunda eğitim alan 10 gencin, çeşitli makyaj teknikleriyle donmuş bir görüntü verilerek Sarıkamış’ı anlatmak adına ağır hareketlerle canlandırma yaptığı, Sarıkamış Destanı’nın 107. yılını ifade eden 107 gencin de bulunduğu anma etkinliğinde Sarıkamış’ta şehit olan askerlerin şehadetleri canlandırıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlik ile ilgili konuşurken, "Enver Paşa komutasındaki yüz binlere vardığı ifade edilen ve bunların arasında en az 75-80 bini donarak şehit olan Sarıkamış’taki, Allah’u Ekber dağlarındaki o şehitlerimiz hatırlamak, onlara dua etmek, onlara minnet duymak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyemizin KAYMEK biriminin gençlerinin yapmış olduğu böyle bir etkinlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bulunmaktayız. Hakikaten rakamlar hepimizi sarsıcı, atalarımızın çektiği zorlukları ve o şartları ifade edici" dedi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona ererken, KAYMEK Gençlik Merkezi öğrencileri ‘Bugün üşüyor musunuz? Onlar için ‘vatan için’ donuyordu’, ‘Eş hele dağları örten karı, ot değil onlar dedenin saçları’ ve ‘Sarıkamış yaramdır, borandır Sarıkamış. Sarıkamış ayazdır, destandır Sarıkamış, On binlerce anadır Sarıkamış’ yazılı dövizler taşıdılar. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑