whatsapp

Siyaset

KILIÇDAROĞLU ÇALIŞTAYA KATILACAK!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü geleaceği Gebze’de emek çalıştayına katılacak. CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, 27-28 Ocak’ta gerçekleştirilecek çalıştayın ikinci gününe CHP Genel Başkanı Kemal Kıl

26 Ocak 2017 Saat: 12:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.695 kez okunmuştur

KILIÇDAROĞLU ÇALIŞTAYA KATILACAK!
KILIÇDAROĞLU ÇALIŞTAYA KATILACAK!

CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun dün Gebze ilçe örgütünde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Toplantıya ayrıca kadın kolları başkanı Ülker Yiğit, Emekliler Derneği Gebze Şube Başkanı Ali Tunç, THK Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Yarın saat 10.00’da Holiday INN Otel’de başlaycak ve cumürtesi günü de Osman Hamdi Bey Sahnesinde devam edecek programla ilgili bilgi veren Dursun, “ 6 Aralık tarihinde genel merkezi de ziyaret ederek genel başkanımızı da davet ettik. Kendisine programla ilgili olarak rapor sunduk. Gebze Sendikalar Birliği, TMOBB ve Gebze’nin farklı emek kesimleri ile görüşmelerimiz oldu. Genel Başkanımızın da bu çalıştaya katılacak olması bizi fazlasıyla mutlu etti” dedi.

ÇALIŞTAY 4 ATÖLYE OLACAK

İlçe Başkanı Dursun; “Emek Çalıştayımız 4 atölyeden ve 15 kişiden oluşacak. Birinci atölye kaybedenler, ikincisi eğitim mi sömürü mü, üçüncüsü çalışma hayatının ötekileri, dördüncü atölye ise güvencesizler olacak. Türkiye’deki tüm emek kesimlerini içerisinde barındıracak olan bir çalıştay olacak. Sahada birebir sorunları yaşayanlar da çalıştaya davet edildi ve sorunlar ve çözüm önerilerini sunacaklar. Çalıştayın ikinci günü atölye çalışmasına katılanlar sonuç bildirgesini açıklayacakla. Bu Türkiye’de bir ilk olacak.  

“BU SORUN SADECE CHP’NİN SORUNU DEĞİL”

Yaklaşık iki ay sonra yapılması planlanan referandumla ilgili de konuşan Dursun, “Anayasalar birlikte uzlaşarak yapılır, bugün yapılan AKP’nin faşizam tutumu bir sorun. AKP yanına MHP’yi de alarak bir rejim değişikliğine gidiliyor. Dikkatinizi çekerim bunun adı bir sestem değil rejim değişikliğidir. Bu anayasa içerisinde kadınların, emekçilerin, gençlerin sorunlarını çözecek bir madde yok. Kuvvetler bağlılığı yaparak tek adama bağlanılıyor. Bu sadece CHP’nin değil memleket sorunudur. Ülkenin bağımsızlığı üniter yapısı ile ilgili bir sorun.” Dedi.

CHP TEK BAŞINA KAMPANYA YAPMAYACAK

Referandum sürecinde CHP’nin tek başına kampanya yapmayacağını ve toplumun diğer kurum ve kuruluşları ile de ortak bir kampanya yürüteceğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Recep Dursun; “Bu anlamda hepimize büyük bir görev düşüyor. Hayırda gerekçeler önemli değil. Bizim hayır dememiz kimsenin hayrından üstün değil. Bu konuda kimse ile tartışmayalım ve neden hayır denmesi gerektiğini anlatalım. SP’nin hayrını saygıyla karşılıyoruz. MHP tabanının bize göre yüzde 70’inin hayır diyeceğini saygı duyuyoruz. Biz hayırı örgütleyeceğiz. 2 aylık bir süreç var. Ülkenin geleceği parlamenter sisteminin devamı demokratik bir ülke olacak ya da çok büyük sıkıntılar yaşanacak herkes kendi komşusunu ikna etsin. Hepinize ihtiyacımız var.” Dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑