whatsapp

Güncel

KONSEYDEN SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Yönetimi, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ilimizde birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen demokrasi nöbetlerine katkı sağlayan siyasi parti başkanlıklarına ziyarette bulundu.

31 Temmuz 2016 Saat: 11:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.560 kez okunmuştur

KONSEYDEN SİYASİ PARTİLERE ZİYARET
KONSEYDEN SİYASİ PARTİLERE ZİYARET

İLK ZİYARET CHP'YE

Ziyaretler ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve yönetiminden başladı. Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Yürütme Kurulu Üyesi Selçuk Çakır ve Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar’ın katıldığı ziyarette konuşan Abdullah Köktürk, siyasi partilere darbe girişimi süresince gösterdikleri tavırdan dolayı teşekkür etti. Köktürk, "Burada halkın sağduyusuna duruşlarıyla güzel bir şekilde cevap veren siyasi partilerimizin hepsine teşekkür ediyoruz. Kolay değil. Dünya’nın en güzel yerinde oturacaksınız, sizi rahat bırakmazlar. Zaman zaman farklı düşünsek de belirli zamanlarda bir araya gelebilmeliyiz. Bu hepimize yapılmış hazmedilemeyen bir olay.  Konu memleket olunca her taraf atıldı. Bir araya gelindi. Bu fotoğraf çok güzel takdir gördü. Bunun altı samimiyetle doldurulmalı" şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, "Türkiye’deki bu darbe girişimi umarım hepimiz için siyasi manada biraz daha yumuşama ortamı sağlar. Türkiye maalesef vahim bir durumla karşı karşıya kaldı. Laik Cumhuriyetimizi korumamız için bir arada olmamız gerekiyor. Bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Siyasetin en kötü tarafı bazen yanlışı da savunmak zorunda kalmanızdır. Fakat bu kentin siyasetçileri olarak bir araya geldiğimizde neyi paylaşamıyoruz ki. İletişim kanallarını açık tutmalıyız. Karaosmanoğlu miting konusunda hem lojistik hem manevi olarak destek verdi. Başkana bu yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DEMOKRAT PARTİ ZİYARET EDİLDİ
Konseyin bir diğer adresi ise Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanlığı oldu. Kent Konseyi Yönetimine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, "Türkiye’deki bu darbe girişimi umarım hepimiz için siyasi manada biraz daha yumuşama ortamı sağlar. Bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Darbe teşebbüsüne karşı milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmalıyız. Ülkemizde bir daha bu tür üzücü vakaların yaşanmaması dileği ile milletimizin başı sağ olsun" dedi. Nazlıgül’ün ardından söz alan Abdullah Köktürk, "15 Temmuz darbe girişimi demokrasi tarihimize kara leke olarak işlenecektir. Vahim bir şekilde sivil halkımız, emniyet güçlerimiz hayatlarını kaybettiler, şehit oldular. Demokrasimizin en büyük simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisimiz bombalandı. Sokaklarımız adeta savaş alanına dönüştürüldü. Ama halkımızın milli birlik ve beraberliği, korkusuzluğu ve cesareti sayesinde söz konusu girişimi acı kayıplarımıza rağmen kısa sürede bertaraf ettik. Bu süreçte siyasi partilerimizin duruşu gerçekten çok önemliydi. Nitekim her düşünceden her kesimden insanımız meydanlara omuz omuza dimdik bir şekilde vatanımızı savundu ve darbecilere geçit vermedi. Bu vesile ile siyasi parti temsilcilerimize duyarlılıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi. Ziyarette konuşan genel sekreter Gültekin Görüm ise, "15 Temmuz Darbesi, tüm siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp, vatan için, milletimiz için, demokrasimiz ve en önemlisi bayrağımız için verdiğimiz mücadelenin, milli birlik ve beraberliğimizin tüm dünyaya kanıtlandığı gün olmuştur" dedi. 

BBP İLE GÖRÜŞÜLDÜ
DP’nin ardından Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanlığına giden Kent Konseyi temsilcileri burada il başkanı Remzi Kaya ve parti yönetimi ile görüştüler. Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anarak söze başlayan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Yazıcıoğlu’nun Türkiye siyasetindeki önemine değindi. Bilgi ve tecrübesi, sağduyulu ve öngörülü kişiliği ile herkes tarafından takdir edilen Muhsin Yazıcığlu’nun aramızdan çok erken ayrılması dolayısıyla duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Köktürk sözlerine şöyle devam etti; "Ülkemiz ne yazık ki alçakça bir darbe planı ile karşı karşıya kaldı. Demokrasimize yönelik planlanan bu girişim milletimizin azmi ve kararlılığı ile bertaraf edildi. Bu sürece siyasi partilerimizin katkısı çok büyük. Vatan ve bayrak aşkıyla bir araya gelen milletimiz siyasi ideolojilerini bir kenara bıraktı ve ülkemizin her köşesinde başlatılan ve hala devam eden demokrasi nöbetlerinde omuz omuza demokrasimizi, milletimizin iradesini savundu. Bu vesile ile partililerinize örnek tavır ve tutum sergilediğiniz için çok teşekkür ediyoruz." Ziyaret sonunda konuşan Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, ziyaretlerin MHP ve DSP İl Başkanlıkları ile devam edeceğini belirtti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑