whatsapp

Güncel

KOTO’NUN YENİ BAŞKANI AKIN DOĞAN

KOTO’da meclis başkanlığı ve Divan kurulu seçimi mevcut yönetim ve muhalif meclis üyelerinin çıkardığı iki liste yarışa girdi.

1 Eylül 2016 Saat: 12:19
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.930 kez okunmuştur

KOTO’NUN YENİ BAŞKANI AKIN DOĞAN
KOTO’NUN YENİ BAŞKANI AKIN DOĞAN

Seçimlerde muhaliflerin adayı Akın Doğan ve yönetimin adayı Ali Karslı seçime girdi. KOTO'da 60 kişiden 54 kişi oy kullandı. Oyların 32'sini alan Akın Doğan KOTO'nun yeni başkanı oldu.

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) aylık meclis toplantısı Meclis Başkanı ve başkanlık divanın seçimi için toplandı. Murat Özdağ’ın başkanlığının düşmesinin ardından Meclis başkanlığının da düşmesi ile birlikte başkanlık divanı için seçim kararı alındı. Geçtiğimiz hafta alınan kararın ardından mevcut yönetim ve yönetime muhalif olan meclis üyeleri listelerini hazırladı. İki listenin yarışacağı seçimin gergin geçmesi bekleniyor. Özellikle yönetim kurulu içinde görev dağılımı şekli bu seçime damgasını vuracak. 
İKİ LİSTE BELİL OLDU
Muhaliflerin meclis başkan adayı Akın Doğan, Başkan Vakili Alp Kayalar, Meclis Katip üyesi Baturhan Üretürk olurken, yönetimin başkan adayı Ali Karslı, Meclis Başkan Vekili Vezir Kara, Katip üyeliğine Celal Ürgün aday gösterildi. KOTO’da yapılacak seçim için bir sandık ve bir oy kullanma kabini kuruldu. Meclis Başkan Vekili İsmail Uslu’nun başkanlığında yapılan mecliste muhalif meclis üyeleri zamanında odaya gelirken, yönetim kurulu meclise geç geldi.

3 MECLİS ÜYESİ GELDİ
Mecliste seçim olacağı gerekçesi ile meclis üyesi olmayanların dışarı çıkması istenmesi üzerine üye Faruk Bostan, dışarı çıkmak istemedi. Yaşanan küçük tartışmanın ardından Ali Karslı’nın talebi üzerine Bostan dışarı çıktı. Meclisten düşen Murat Özdağ, Ramazan Baştürk, Metin Köklü, Hüseyin Kahraman’ın yerine meclise gelen Ali Kılınç, Celal Ürgün, Hüseyin Elyaşar, Ömer Öymen meclise geldi. Bülent Karagöz, Şenol Çicek’in ise komitelerinde yedek olmadığı için yerine henüz kimin geleceği belli değil.

DİVAN BELİRLENDİ
Meclis gündem maddesinde 5’inci sırada yer alan seçim gündemi muhaliflerin verdiği teklif ile ilk gündem maddesi oldu. Seçime geçilmeden önce seçim kurulu seçildi. Oda çalışanlarından Adem Aykaç, Tanju Soytekin, Meclis üyelerinden Adnan Uçar, yönetimden Abdülmelik Kalay olarak belirlendi. Seçim kurulunun seçilmesinin ardından ilk olarak muhaliflerin adayı Akın Doğan konuştu.

BİRLİK MESAJINDA GEÇ KALINDI
Doğan, birlik ve beraberlik mesajının bu şekilde verilmeyeceğini bunun daha önce verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreçte KOTO’da bir takım kararlar verildi. Bizdaha önce birlik ve beraberlik çağrısı yapılmalıydı. Biz meclis içinde yönetim kurulunun belirlenmesini istedik ama bunu başaramadık” dedi. Ardından Ali Karslı kürsüye çıkarak, birlik ve beraberlik mesajının daha önce verilmesi için kendisinin çaba gösterdiğini belirtti.

BAŞKAN SEÇİLMEDEN ADAY OLMAZDIM
Meclis çatısı altında kardeşlik hukukuna vurgu yaptıklarını belirten Karslı, "Bu süreç üzerinden KOTO yıpratılıyor. Biz burada ön yargıları çıkartacak bir durumun çıkmasını istiyorduk. Yaşanan süreçte yönetim kurulu başkanı olmadan meclis başkanını seçilmesi bana doğru olmadığını düşünüyorum. Bana teklif geldiğinde ben yönetim kurulu başkanı olmadan seçim çalışması yapmayacağımı söyledim. Yönetim belirlendi ve seçimi yapıldı. son 3­4 aydır kurumsal kimliğimiz düştü. Bunun sorumlusuyuz" dedi. Meclis üyesi Yaşar Can, "Seçimi 15 dakika geç yapalım, iki aday bir araya gelip ortak bir isim üzerinden anlaşsın" çağrısında bulundu.

BAŞKAN BİZİM DIŞIMIZDA SEÇİLDİ
KOTO’daki muhalif meclis üyeleri mecliste hazırladıkları basın bildirisini basına dağıttı. Basın bildirisinde KOTO’nun son dönemde hoş olmayan olaylarla anıldığını ve bu sürecin düzeltilmesinin 2013 yılında üyelerin teveccühü ile seçilen meclis üyelerinin düzeltebileceğine dikkat çekildi. Oda başkanının görevden düşmesinin ardından gerekli olan yeniden görev dağılımı, seçilmiş olan meclis üyelerinin görüş, öneri ve karar verme sorumlulukları dışında yapıldığına dikkat çekildi.

ORTAK AKIL İSTİYORUZ
Semih Barış’ın seçildiği toplantıda 5 yönetim kurulu üyesinin oluru ile yönetim belirlendiğine dikkat çeken meclis üyeleri, bu seçimin üye vicdanına, etik değerlere ve odanın tarihine aykırı olduğunu kaydetti. Meclis başkanı ve başkanlık divanına liste çıkarmalarının gerekçesinin odanın ortak akıl ile yönetme amacı olduğuna dikkat çeken muhalif meclis üyeleri, amaçlarının yönetime misilleme yapmak olmadığını belirtti.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑