whatsapp

Eğitim

Logo Yazılımdan, eğitime destek

Gebze Atatürk İlkokulu’nda Logo Yazılım katkılarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanı olarak kütüphane kuruldu.

30 Mart 2022 Saat: 23:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.420 kez okunmuştur

Logo Yazılımdan, eğitime destek
Logo Yazılımdan, eğitime destek

Türkiye’nin en büyük yerli iş yazılımı şirketi Logo Yazılım, eğitime verdiği destekle Gebze Atatürk İlkokulu’nda kütüphane kurdu. Pedagoglar tarafından özenle seçilen bin adet kitap bağışı yapan Logo Yazalım, kütüphane için gerekli olan tüm gereçleri de sağladı. Dün düzenlenen açılış törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut katıldı.

 

“GENÇLERİN GELECEĞİ İÇİN ATILAN HER ADIM ÇOK ÖNEMLİ”

Törendeki konuşmasında gençlerin geleceği için atılan her adımın Gebze’nin yetişmiş insan popülasyonuna büyük katkıda bulunacağını belirten Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut, Logo Yazılım olarak topluma karşı sorumluluklarının farkında olduklarını belirtti. Tekbulut şunları söyledi: “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine önem veriyoruz. Logo olarak çalışanlarımız ve iş ortaklarımızın görüşlerini alarak, kurumsal sosyal sorumluluk önceliklerimizi ‘eğitim, çocuk ve kadın’ olarak belirledik. Türkiye’nin geleceğini yaratacak çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine benzer projelerle destek vermeyi sürdüreceğiz. Bu yıl boyunca Bütün Çocuklar Bizim Derneği ile iki fiziksel kodlama atölyesi, bir bilgisayar laboratuvarı açmayı hedefliyoruz. Sınıf içi robotik kodlama eğitimlerimiz ve Logo robotik kodlama takımına olan desteklerimiz de yıl boyu devam edecek” dedi.

 

“EĞİTİMLERİNİ DESTEKLEYECEK PROJELER YAPTIK”

Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu Leyla Tekbulut ise dernek olarak 2015’ten bu yana eğitime destek verdiklerini belirtti. Tekbulut “Dernek çatısı altında 400 gönüllümüz ile bugüne dek 40 binden fazla çocuğumuzun eğitimlerini destekleyecek projeler yaptık. Logo ekosistemiyle iş birliğimiz neticesinde bugün de Gebze Atatürk İlkokulu’nda kurulan kütüphane vesilesiyle çocuklarımızın eğitimine katkı sunduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Bu yıl Gebze ilçesinde bu kütüphane dışında üç kütüphanenin daha kurulumunu gerçekleştirdik. Kütüphanelerin çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmek, bilgiye ulaşmalarını sağlamak açısından eğitimin olmazsa olmazı olduğuna inanıyoruz. Bu kütüphanelerin Gebze’deki okullarımıza kazandırılmasına imkân sağlayan bağışçılarımıza çocuklar adına çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“BU YILSONUNDA BİTECEK”

Son olarak konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Eğitime yapılan yatırım milleti ihya ve inşa eder. Medeniyetimiz kitap medeniyetidir. Kitap okuma konusunda çok gerideyiz. Ama çocuklarımız kitap okumayı seviyor. Kütüphaneler şehrin kalbinde. Gebze’de tek bir kütüphanemiz var. Öyle kütüphaneler yapmalıyız ki insanlar oraya gitmek ve çıkmak istemeyecek. Şehir merkezlerine birden çok kütüphane yapmak lazım. İlçe halk kütüphanemizin yeni yeri konusunda kötü bir müteahhitte denk geldik. İhaleyi iptal ettik. İnşallah bu yılsonunda bitecek” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından kurulan kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑