whatsapp

Asayiş

LPG YÜKLÜ TANKERDE YANGIN ÇIKTI

Kocaeli Körfezi'ndeki bir tankerde yangın çıktı. Yangına müdahale eden römorkörlerin birindeki 3 personel hastaneye kaldırıldı. Gemi mürettebatının durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

30 Nisan 2017 Saat: 08:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.329 kez okunmuştur

LPG YÜKLÜ TANKERDE YANGIN ÇIKTI
LPG YÜKLÜ TANKERDE YANGIN ÇIKTI

İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında LPG yüklü bir tankerin yandığı ihbarı üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti ekipleri hareket etti. Kaptan köşkündeki patlamadan sonra çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları başladı. Yangına müdahale eden römorkörlerden biri yandı. Bunun içindeki 3 tane mürettebat hastaneye gönderildi. Geminin içinde yaralı olmadığı belirtildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yangın sonrası denize atlayanlar oldu. Geminin içinden de yangına müdühale edildi. Şu an kontrol altına alındığı bilgisi geliyor. Hem Donanma Komutanlığı hem belediye ekipleri hem de firmanın personeli içeriden müdahale ediliyor. Mürettabatla ilgili bir tehlike yok. Yangın çıkınca denize atlamışlar. Kurtarıldılar.”

TÜPRAŞ TESİSLERİNE 700 METRE UZAKLIKTA

Yanan tanker, TÜPRAŞ tesislerine 600-700 metre mesafede bulunuyor. İTÜ Öğretim üyesi Abdurranman Kılıç, NTV yayınında “Bir an önce soğutma çalışmasının başlanması gerektiğini, tankerin denize uzağa çekilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, Gemi çekilirken her iki taraftan soğutma yapılması gerek. En azından 4 tane römorkörün su sıkması gerekirdi. Bir yandan soğutma yapılırken çekilme yapılması lazım. Şu anda çekilmesi risk taşır” dedi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da NTV’ye konuyla ilgili bilgiler verildi. Soğutma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Baran, şunları kaydetti:
“Bir yaralı haberi gelmesi. Sevindirici tarafı bu. Soğutma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Patlama riski var. LPG yüklü bir tanker olduğu için yoğun bir soğutma yapılması lazım. Henüz tamamlanmadığı için çalışmalar devam ediyor. Sıkıntılı bir durum olmayacak. Şu anda yerinde müdahale yapılabiliyor. İnşallah bir sıkıntılı durum görünmüyor.”

EN BÜYÜK RİSK DİĞER TANKERLERE SIÇRAMASI

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan İTÜ öğretim üyesi Prof. Abdurrahman Kılıç, olayla ilgili bilgiler verdi. Kılıç özetle şunları söyledi:
“Müdahale şekli içinde bulunan yakıtın cinsine bağlı. LPG olduğu için bir sızma olmaz. tek çare soğutma yapmak. Soğutmadan sonra diğer tanklara geçişini engelleyecek şekilde yanmasını sağlamak lazımdır. LPG yangınlarını söndürmek zordur. En büyük risk bir tankerden diğerine geçmesi. Genellikle böyle durumalrda kaptandan bilgi alınır. Bir taraftan da soğutma çalışması yapılır. Söndürme maddesi kullanmak bir işe yaramaz. Önemli olan yarılan bir tank varsa bu tanktaki yangının diğer tanklara sıçramasını engellemektir.
Öncelikle tankın içerisindeki LPG’nin patlamaması için yangına sebep olacak faktörlerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu kısımda oturma ve yerleşim alanı varsa tankın kılavuz kaptan gemileriyle uzaklara çekilmesi lazım. Patlama olma ihtimali var. Bu tanklarda alınan güvenlik önlemlerine bağla. Olma ihtimali çok az olsa bile yerleşim alanından uzaklaştırmakta fayda var. “

Kaynak: EN kOCAELİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑