whatsapp

Yaşam

Malatya’da Başkan Gürkan’dan Horata Mesire Alanı’na inceleme

Yaz aylarında vatandaşların dinlenip eğeleneceği rahat mekânlar hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların sıklıkla uğradığı Horata Mesire alanında yenileme ve çevre düzenleme çalışma...

3 Ağustos 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 182 kez okunmuştur

Malatya’da Başkan Gürkan’dan Horata Mesire Alanı’na inceleme
Malatya’da Başkan Gürkan’dan Horata Mesire Alanı’na inceleme

Yaz aylarında vatandaşların dinlenip eğeleneceği rahat mekânlar hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların sıklıkla uğradığı Horata Mesire alanında yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. 

MALATYA (İGFA) - Horata Mesire alanında çalışmalara başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Fırat Kalkınma Ajansı ile yapılan protokol kapsamında Horata Mesire alanında ekonomik ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesi ile birlikte mesire alanındaki çalışmalarımızı ise sezon sonu itibariyle yapacaklarını söyledi. 

Horata’nın Malatya ile özdeşleştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Horata Malatya ile özdeşleşmiş bir isimdir. Horata vatandaşlarımızın yoğun olarak ilgi gösterdiği güzel bir mekân. Horata Mesire alanı hem havası itibariyle hemde su kaynağından dolayı vatandaşlarımız tarafından tercih edilen piknik alanlarından biri. Mesire alanı içerisinde gerekli düzenlemeler ve yenileme çalışmaları yapılmadığından dolayı sosyal donatı alanları ile alanın genelinde bazı çalışmalar başlattık. Bu yıl Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz proje kapsamında Horata’ya aslına uygun, günümüz şartlarında en iyi hizmeti verecek bir nitelik kazandıracağız" dedi.

Sosyal Medya üzerinden yapılan yorumlarla ilgili olarak da konuşan Başkan Gürkan, sözkonusu alanın betonlaştığı şeklinde çok çirkin bir propaganda yürütüldüğünü anımsatarak, "Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum. Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi neticede tabiatı, doğayı korumak gibi bir sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. Bu alan Banazıya-Horatayayakışır, yaraşır bir park olacak. Kimsenin bu konu ile ilgili bir şüphesi olmasın" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑