whatsapp

Eğitim

MARİMDER’den Gençlere Destek

MARİMDER genç mucitler ve modelcilerle birlikte yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor, bu amaçla KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden bir grupla birlikte ön çalışmalara başlandı

14 Ağustos 2021 Saat: 22:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.234 kez okunmuştur

MARİMDER’den Gençlere Destek
MARİMDER’den Gençlere Destek

Kısa adı MARİMDER olan Marmara Uluslararası Müteahhit ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri insansız hava araçları konusunda buluş ve modelleri olan bir grup genç ile birlikte yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyorlar.

Bu kapsamda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler yapan heyet gençlerin önünü açıcı yeni projeler için düğmeye bastı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan MARİMDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu şunları ifade etti, “Meslek liseleri ve üniversitelerin bazı bölümlerinde okuyan pırıl pırıl, hayal gücü geniş olan gençlerimiz mevcut olup, onların bu hayallerini gerçekleştirmek amacıyla dün yapmış olduğumuz toplantıda ileriye yönelik çok olumlu projeleri masaya yatırdık.”

PRENSİP ANTLAŞMASINA VARDIK

MARİMDER Başkanı Gedikoğlu, “Marmara Uluslararası Müteahhit ve İş İnsanları Derneği ve Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde okuyan bir kısım öğrencilerimizle ortak çalışıyoruz.

Ayrıca Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Final Okulları’nın sahibi ve genel müdürü Oğuzhan Ceylan ile öğretim kadrosu ve öğrencileriyle birlikte yapmış olduğumuz toplantıda insansız uçakların, dronların kurtarma operasyonlarında kullanılması için proje toplantısı yapıldı. Bu alanda teknolojik gelişmeleri takip edecek bir çok alternatifli deneyim ve tasarımların sunumları yapıldı. Bilgilendirme neticesinde gerek Final Okulları’nın gerek MARİMDER’in katkılarıyla Prensip Anlaşması'nda varıldı. Böylece gençlerimize çalışmalarında yardımcı olmak prototip ürünleri geliştirmek, ileride kullanılmak üzere insanlık alemine faydalı teknolojileri icat etmek amacıyla çalışmalara başlanıyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantılarımızla daha geniş kapsamlı diyaloglar içinde olacağımızı ve başarı elde edeceğimizi ümit etmekteyim Bu anlamda gerek Kocaeli Üniversitesi’ndeki öğrencilerimize, gerek Oğuzhan Ceylan'a ve de gerekse MARİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri’mizin katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimize sahip çıkalım ki, geleceğimiz de teminat altında olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑