Eğitim

MEB, ‘Mobil Okul’ ile tarlalarda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği dolayısıyla çocuklarımn eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için 11 ilde 'Mobil Okul' projesini başlatacaklarını duyurdu. ANKARA (İGFA) - Türkiye'nin d...

30 Temmuz 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 339 kez okunmuştur

MEB, ‘Mobil Okul’ ile tarlalarda
MEB, ‘Mobil Okul’ ile tarlalarda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği dolayısıyla çocuklarımn eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için 11 ilde 'Mobil Okul' projesini başlatacaklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan öğrencilerle birlikte tarım alanlarında çalışmak için yaz aylarında göç eden mevsimlik işçilerin çocukları için de ayrı bir çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı; Adana, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Manisa, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Hatay'da "Telafide Ben de Varım" programı için "Mobil Okullar" oluşturdu.

Türkiye'nin her yerinde "Telafide Ben de Varım" kapsamındaki etkinliklerde çocuklarla buluşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kez de Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Çimşit Mahallesi'ndeki Mobil Okul'a konuk oldu.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki çadır bölgesinde kalan ailelerin her kademeki 62 çocuğunun yürüttüğü telafi faaliyetlerine eşlik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zekâ oyunları, okul öncesi etkinlik, müzik, açık hava oyunları ve masal sınıflarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk projeye ilişkin burada verdiği bilgilerde, tarım işçilerinin yoğun olduğu 11 ilde "Mobil Okul" projesini başlattıklarını belirterek, "Bu projede gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor. Meslektaşlarımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu çocuklar hepimizin. Telafide Ben de Varım projesine, Mobil Okul Projesi'ne destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑