whatsapp

Ekonomi

MEDİNELİ İŞ ADAMLARI GEBZE’DE

Daha önce Gebze Ticaret Odası ile kardeşlik protokolü imzalayan Suudi Arabistan’ın Medine Şehrinden gelen heyet, dün Gebze’de yatırım için görüşmeler yaptı. Her iki oda başkanı ilişkilerin daha da güçlendirilmesini istedi.

5 Nisan 2017 Saat: 23:25
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.691 kez okunmuştur

MEDİNELİ İŞ ADAMLARI GEBZE’DE
MEDİNELİ İŞ ADAMLARI GEBZE’DE

Gebze Güzeler OSB Başkanı Adem Ceylan’ın davetlisi olarak Gebze’ye gelen Medine heyeti dün ilk olarak GTO’da ağırlandı. Buradaki törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, GTO Başkanı Nail Çiler, Medine Ticaret Odası Başkanı Münir Nasser Bin Saad, Güzeler OSB Başkanı Adem Ceylan, GOSB Başkanı Vahit Yıldırım ve çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. Kalabalık bir heyet halinde gelen gruba ilk konuşmayı GTO Başkanı Nail Çiler yaptı. Başkan Çiler konuşmasında; Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını söyleyerek, Suudi Arabistan’ın Arap yarımadasının önemli bir ülkesi olduğunu söyledi. Her iki ülke arasında 8 milyar dolarlık ticaret hacmi olduğunu söyleyen Çiler, bu rakamın daha da yukarılara çekilmesi gerektiğini hatırlattı. İlk adımın sağlık turizmi ile atılabileceğini de söyleyen Çiler, “Biz sizin Avrupa’ya açılan kapınız olmak istiyoruz. Her türlü girişimci, tacir ve tüccarın yanında olacağız ve gerekli tüm desteği sağlayacağız” dedi. Gebze’nin sanayinin başkenti olduğunu da söyleyen GTO Başkanı Nail Çiler, bölgede 10 OSB’nin yanı sıra TÜBİTAK, TÜSSİDE ve TSE ile Gebze Teknik Üniversitesi gibi kurumların da olduğunu vurgulayarak, bölgede ayrıca 13 liman ve 137 de antrepo olduğunu vurguladı. Heyetle ikili iş görüşmesi yapılacağını söyleyen Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan da geç kalan ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ceylan, kapılarının Medine heyetine her zaman açık olacağını ve heyeti Gebze’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Medine Ticaret Odası Başkanı Münir Nasser Bin Saad da Türkiye ile geçmişten gelen güçlü bir bağları olduğunu vurguladı. İki ülkenin de ticaret fırsatını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Saad, bölgede ağırlanmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman da sanayinin kalbi olan bu bölgenin aynı zamanda sağlık ve turizmin de merkezi olduğunu hatırlattı. Karaman, uçaktan inen bir kişinin 10 dakika sonra Darıca’da denize girebildiğini ileri sürerek, bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürdü.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑