whatsapp

Yaşam

Metropolit Melki Ürek’ten Malatya’ya ‘Taşhoran’ teşekkürü

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek, Malatya’da bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhoran Kilisesinde yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin G...

9 Ağustos 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 237 kez okunmuştur

Metropolit Melki Ürek’ten Malatya’ya ‘Taşhoran’ teşekkürü
Metropolit Melki Ürek’ten Malatya’ya ‘Taşhoran’ teşekkürü

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek, Malatya’da bulunan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan Taşhoran Kilisesinde yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

MALATYA (İGFA) - 1893 yılında Çavuşoğlu mahallesinde yapılan ve yıllardır kendi haline terk edilen Taşhoran Kilisesi'nde restorasyon çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Taşhoran Kilisesini kültür merkezi ve kilise olarak hizmete açmaya hazırlıyor.

Taşhoran Kilisesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı Süryani ve Ermeni vatandaşlar tarafından takdir edilen Başkan Gürkan’a, Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek’te teşekkür ziyaretinde bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Başkan Gürkan’ı ziyaret eden Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti ve Patrik Vekili Ğriğoriyos Melki Ürek, Taşhoran Kilisesindeki çalışmaları yapan ve yakinen takip eden Başkan Gürkan’a Hıristiyan camiasına verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Metropolit Ğriğoriyos Melki Ürek ziyarette, bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sayın Başkana, Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan kiliseye restorasyonu için verdikleri önem için teşekkür ediyorum. Bu bizim için onur verici bir şeydir. Malatya’da bulunan hem Süryani hem de Ermeni ailelerimizin böyle bir yapının tekrardan restore edilmesinden dolayı duydukları huzur ve mutluluktan dolayı bizde Malatya’dayız. Bunu da dile getirmeye çalışıyoruz.  Türkiye’de ister Süryanilerin ister Ermenilerin olsun ya da başka toplulukların kiliseleri olsun restorasyonlarının başlama süreci Sayın Cumhurbaşkanımızın zamanında başladı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın teşekkürü içimizde saklıdır. Bunun her fırsatta ve her platformda dile getiriyoruz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın zamanında yer yer kiliselerimizin, manastırlarımızın bakıma alındığını ve eski çehresine kavuşturma çabası şuan ki hükümet zamanında başlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımıza Malatya’dan teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑