Gebze Ticaret Odası'nda seçim heyecanı giderek artarken, mevcut Gebze Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, düzenlediği basın açıklamasıyla GTO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna duyurdu.


Uzun yıllardır Gebze Ticaret Odası'nın farklı kademelerinde görev yapan Şerifalioğlu, adaylık kararını üyelerden, sanayicilerden ve iş dünyasının temsilcilerinden gördüğü güçlü destek doğrultusunda aldığını belirtti.
"ORTAK AKLI ÖNCELEYEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI"
Bugüne kadar üstlendiği tüm görevlerde temel hedeflerinin üyelere daha fazla değer üretmek, iş dünyasının önünü açmak ve Gebze'nin ekonomik gücünü artırmak olduğunu ifade eden Şerifalioğlu, açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Görev yaptığı süreç boyunca ayrıştıran değil birleştiren, ötekileştiren değil kucaklayan, kişileri değil ortak aklı esas alan bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Şerifalioğlu, Gebze Ticaret Odası'nın sadece bir meslek kuruluşu değil, binlerce işletmenin, on binlerce çalışanın ve bölge ekonomisinin ortak çatısı olduğunu söyledi.
GEÇMİŞE VEFA, GELECEĞE GÜÇLÜ HEDEFLER
Gebze Ticaret Odası'nın bugün ulaştığı güçlü kurumsal yapının geçmişten bugüne emek veren birçok ismin katkısıyla oluştuğunu dile getiren Şerifalioğlu, başta Kurucu Başkan merhum İbrahim Başaran olmak üzere, önceki dönem başkanlarına, mevcut yönetime, meclis üyelerine ve tüm oda personeline hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
"Geçmişten aldığımız tecrübeyi geleceğin vizyonuyla buluşturma zamanıdır." diyen Şerifalioğlu, hedeflerinin Gebze Ticaret Odası'nı Türkiye'de örnek gösterilen ticaret odalarından biri haline getirmek olduğunu ifade etti.
KATILIMCI VE ÜRETKEN YÖNETİM VURGUSU
Yeni dönemde üyelerinin sesi olan, genç girişimcilere umut veren, ihracatı artıran, dijital dönüşüme öncülük eden, çevreye duyarlı ve tamamen ticaret odaklı bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirten Şerifalioğlu, başkanlık yarışını bir makam mücadelesi olarak görmediğini söyledi.
Bu sürecin; hizmet etme, üretme, birlikte karar alma ve ortak akılla geleceği şekillendirme yolculuğu olduğunu vurgulayan Şerifalioğlu, hiçbir üyenin kendisini dışlanmış hissetmediği, her fikrin değer bulduğu ve tüm sektörlerin temsil edildiği katılımcı bir yönetim modeli oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
ADAY TANITIM TOPLANTISINA DAVET
Öte yandan Oğuz Şerifalioğlu, adaylığını daha geniş katılımlı bir organizasyonla kamuoyuna tanıtacaklarını belirterek, 8 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 19.00'da Happy Inn Otel'de gerçekleştirilecek Aday Tanıtım Toplantısı'na tüm oda üyelerini, iş dünyasının temsilcilerini ve basın mensuplarını davet etti.
Şerifalioğlu, ilk adaylık açıklamasını ise uzun yıllardır mensubu olduğu Gebze Ticaret Odası Meclisi'nde yapmayı özellikle tercih ettiğini belirterek, bunun görev yaptığı camiaya duyduğu vefanın bir göstergesi olduğunu ifade etti.