whatsapp

Siyaset

OTOPARK YÖNETMELİĞİ YATIRIMCILARI SIKINTIYA SOKACAK

Gebze Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Salih Işık, Gebze Belediye Meclisi'ndeki gündem dışı konuşmasında yeni otopark yönetmeliğinin oldu bittiyle hazırlandığını ve yatırımcıları sıkıntıya sokacağını söyledi.

3 Mayıs 2016 Saat: 13:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.656 kez okunmuştur

OTOPARK YÖNETMELİĞİ YATIRIMCILARI SIKINTIYA SOKACAK
OTOPARK YÖNETMELİĞİ YATIRIMCILARI SIKINTIYA SOKACAK

Gebze Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in başkanlığında gerçekleşti. Ek gündem maddeleri ile birlikte 13 gündem maddesinin yer aldığı gündem maddelerinin 10 tanesi ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis toplantısını AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ile CHP Gebze İlçe yönetim kurulu üyeleri de takip etti. Öte yandan Gebze Belediye Meclisi 2015 yılı mali gider kesin hesaplarını görüşmek için 5 Mayıs Perşembe günü saat 16.00'da yeniden toplanacak.  Gündemin ilk maddesinde kadro ihdasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde imar planı tadilatı ile ilgili imar komisyonu raporlarının bir kısmı oy birliği, bir kısmı oy çokluğuyla onaylandı. Ek gündem maddeleri ile birlikte diğer 10 gündem maddesi görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi. 

HANİ BİRLİKTE YÖNETECEKTİK

Gebze Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Salih Işık gündem dışı söz olarak yaptığı konuşmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otopark yönetmeliğine dikkat çekti. Yönetmeliğin 13 ve 14'ncü maddelerinin anlaşmalarını yapmış, çeşitli taahhütlere girmiş, projelerini belediyeye verme aşamasına gelen Gebzeli yatırımcıları ciddi sıkıntaya sokacağını kaydeden Işık, "Bu oldubitti kararlar üst ölçekte alınmakta bizlerin sizlerin görüşüne dahi sunulmamaktadır. Biz her şeyi biliriz, siz işinize bakın anlamına mı gelmektedir? Ya da bu gelişmelerden sizlerin haberi varsa bizleri neden sürece dâhil etmediniz bilgi vermediniz. Hani bizler sizler belediyeyi birlikte yönetecektik? Anlaşılıyor ki  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kararlarda ben bilirim havasında. Alınacak bu tür kararlar çok önemli, bizlerin katkı vereceği bir durumdur" dedi. 

GÖRÜŞ ALINMADI

Kamuoyunun, sivil toplumun, mimar ve mühendis odalarının, bölgede yaşayan ve sürekli imar hukuku ile alakadar olan kendilerinin görüşü alınmadan, 'Ben yaptım oldu' türündeki anlayışın kabul edilemez olduğunu belirten Işık, "Bizde biliyoruz her yapılmış ya da yapılacak konut veya işyeri türündeki otopark ihtiyacının sağlanması bu tür yönetmelik çözümleri ile olur. Alınan kararlar Kocaeli’yi ve yaşadığımız Gebze’yi ciddi anlamda ilgilendirmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi yine bildiğini okuyan, oldubitti bir anlayışla yoluna devam ediyor” dedi. 

TUVALETLER ÜCRETSİZ OLSUN

Toplantıda CHP'li Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu ve Eşref Emin Güzey de söz aldı. Davutoğlu, Eskihisar Köyü'nde Kalealtı mevkiinde yeni açılan yerin Marmara Uzmanlar ile ilişkisini sordu. İlgili yerde fiş dahi kesilmediğini kaydetti. Başkan Köşker ise işletmenin Marmara Uzmanlar ile ilgisi olmadığını belirtip usulüne uygun işletildiğini söyledi. Eşref Emin Güzey, Pelitli'de mermerciler için tahsis edileceği söylenen yerin fuar alanı konumunu sordu. Neşe Celep de kent meydanındaki tuvaletleri gündeme getirip ücretsiz hale getirilmesini istedi. Başkan Köşker bu konuyu kısaca, "Bakarız" diye geçiştirdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑