Kültür/Sanat

Oyun alışverişleri baharın ilk ayında zirveyi gördü -

2022 yılı ile beraber normalleşmeye başlayan ve şubat ayında gözle görülür bir artış sergileyen oyun alışverişleri, mart ayında 2022 yılının en yüksek seviyesine çıkmayı başardı. İSTANBUL (İGFA) - Uluslararası 85’i aşkın oy...

11 Nisan 2022 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 289 kez okunmuştur

Oyun alışverişleri baharın ilk ayında zirveyi gördü -
Oyun alışverişleri baharın ilk ayında zirveyi gördü -

2022 yılı ile beraber normalleşmeye başlayan ve şubat ayında gözle görülür bir artış sergileyen oyun alışverişleri, mart ayında 2022 yılının en yüksek seviyesine çıkmayı başardı.

İSTANBUL (İGFA) - Uluslararası 85’i aşkın oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası oyunfor.com’un açıkladığı verilere göre, oyun ve oyun içi satışları Mart ayında, Şubat'a göre yüzde 20 oranında arttı.  Artışın önemli bir kısmını PC ve mobil kategorisindeki satışlar oluşturdu.

Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, Mart ayında PC ve mobil oyun alışverişlerindeki artışın devam etmesini olumlu karşıladıklarını söyledi. Kur farkından oluşan artışlar dolayısıyla PlayStation ve Xbox gibi konsol oyunlarının satışlarında düşüşler yaşanmasının ekonomik bir ‘yansıma’ olarak değerlendirdiklerini belirten Dumanoğlu, Mart ayında bir kez daha en çok satış yapılan ilin İstanbul olduğunu belirterek, İstanbul’u; Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya takip ettiğini söyledi.

Mart ayında toplam oyun alışverişlerinin çoğunluğunu 21-30 yaş aralığındaki oyuncular yaptı ve bu oranı 30 yaş üzerindeki oyuncular takip ettiğini ifade eden Dumanoğlu, en çok oyun içi satış yapılan 10 oyunu da açıkladı. En çok satılan oyunlar şöyle: PUBG MOBILE, Garena Free Fire, PUBG New State,  Valorant, Call of Duty Mobile, League of Legends, Roblox, CS:GO,    Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Arena of Valor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑