whatsapp

Güncel

ÖZEL ENKA'DAN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beş ülkenin birlikte üreteceği ve Avrupa Birliği'ne sunacağı hatıra para basma makinesi işbirliği içinde yer aldı.

24 Mart 2016 Saat: 10:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.274 kez okunmuştur

ÖZEL ENKA'DAN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ
ÖZEL ENKA'DAN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ

Dilovası'nda bulunan Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortak olarak dahil olduğu “Die  Jugend Prägt Europa - Fertigung Einer Münzpresse Zum Prägen Einer Europamünze”    isimli  Avrupa Birliği projesi Erasmus+ kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından sağlanan hibe desteği ile yürütülmekte.
Almanya  Berufliche Oberschule Regensburg Okulu koordinatörlüğündeki projede diğer ortak okullar ise, Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola    Macaristan,  Robert Schuman Institute  Belçika  , Zespół szkół  Polonya ve Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

PROJENİN AMACI 

Projenin amacı 5 ülkenin birlikte üreteceği ve Avrupa Birliği'ne sunacağı hatıra para basma makinesi ile ülkeler arası öğrenci ortaklığı kurmak, eğitim sistemleri ve yöntemleri konusunda fikir edinebilmek ve kültür alışverişinde bulunmak.
Bu proje kapsamında 13 -19 Mart tarihleri arasında ortak okulların öğrenci ve öğretmenlerinin katılımı ile öğrenme ve öğretme hareketliliği gerçekleştirilmiştir. Bu hareketlilik kapsamında Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından misafir öğretmen ve öğrenciler bir hafta boyunca okul yönetimi tarafından programlanan etkinliklerle  ağırlandı. 

DİLOVASI KAYMAKAMINI ZİYARET 

Bu süre içerisinde Dilovası Kaymakamı  Hulusi Şahin makamında ziyaret edildi. Ayrıca misafirlere FORD OTOSAN Kocaeli ve Bursa Gemlik te bulunan ÇİMTAŞ fabrikaları gezdirildi. Okulda bulundukları süre boyunca da Okul Müdürü  Refik Sargın tarafından okul eğitimi ve Türk eğitim sistemi tanıtılmış, 11. sınıf öğrencilerinden Rüveyda Akyıldız,  Batuhan Güven, Anıl Çalışkan, Baki Berkay Uğuzve Turancan Bacak CNC, Solid Works üzerine eğitim verdiler, 12. Sınıf öğrencilerinden Burak Kaya hatıra para basma makinasının zımbasının okulda nasıl üretildiğine dair bir sunum yapmıştır. Misafir öğrenciler boş zamanlarında Özel ENKA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile spor yaparak hem kaynaşma hem de okulun imkanlarından faydalanma şansı buldular.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑