whatsapp

Eğitim

ÖZEL İLİMDE EĞİTİM HEDEFİ "TÜRKİYE MARKASI OLMAK"

Darıca’da kurulu bulunan Özel İlim Koleji yeni hedefler açıkladı. Okul kurucu yönetimi dün yaptıkları açıklamada, ilkeler doğrultusunda Türkiye markası olmayı hedeflerini belirttiler.

14 Ocak 2017 Saat: 12:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.854 kez okunmuştur

ÖZEL İLİMDE EĞİTİM HEDEFİ TÜRKİYE MARKASI OLMAK
ÖZEL İLİMDE EĞİTİM HEDEFİ "TÜRKİYE MARKASI OLMAK"

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Özel İlim Koleji ortakları Nevzat Coşkun, Ömer Kurt, Çetin Malkoç, Talat Coşkun, İsmail Keskin ve Halil Bulut dün gazetecilerin hem bayramını kutladılar hem de Özel İlim Kolejinin bugünü ve geleceği ile ilgili bilgiler verdiler. Okul ortaklarından Mehmet Aytar ise rahatsız olduğu için toplantıya katılamadı. 

COŞKUN OKULUN ÇALIŞMA PROGRAMI VE HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

Toplantıda ilk olarak Özel İlim Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Coşkun bir açıklama yaparak, ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir eğitim modeli düşündüklerini söyleyerek her şeyin para olmadığını belirtti. Temel ilke olarak öğrenci, öğretmen ve çalışan ile velilerin mutluluğunu hedeflediklerini söyleyen Coşkun, iki sene gibi kısa bir sürede çok başarılı bir noktaya geldiklerini vurguladı. Son TEOG sınavında yüzde 80.66 başarı elde ettiklerini, bunu daha da ilerilere taşımak istediklerini söyleyen Coşkun, “Hedefimiz sadece birkaç öğrenciyi alıp onların başarısı arkasına sığınmak olmayacak. Ayrıca öğrenci sayısının da çok fazla olması çok önemli değil, yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin kalitesi bizim için önemlidir. Milli ve manevi değerlerine bağlı, şahsiyetli, soran ve sorgulayan, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek istiyoruz” dedi. Coşkun, gelecek yıl kendi okullarını yapmayı planladıklarını, gelecekteki en önemli hedeflerinin de lise ve üniversite olduğunu ifade etti.

HİÇ BİR OKULU RAKİP GÖRMÜYORUZ

Okul Müdürü Halil Bulut ise, hiçbir okulu rakip olarak görmediklerini söyledi. 28 öğrenci ile eğitim öğretime başladıklarını bugün öğrenci sayısının 170 olduğunu söyleyen Bulut, “Kapasitemiz 280 ve gelecek yıl bu sayının daha da artacağına inanıyorum. Bunun yanı sıra hedefleri olan veliler ve öğrenciler olmalı. Öğrencilerimiz bugünden hangi alanda başarılı ise o alana yönlendiriyoruz. Sanat, tiyatro, müzik başta olmak üzere mili ve manevi değerlere yönelik yönlendirmeler yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu tercihleri yaparken tamamen hür irade ile hareket ediyor. Bunun yanı sıra öğrencilerimize özgüven aşılıyoruz. Örneğin kantinimizde görevli yok ve hangi ürünün kaç para olduğu ürünün üzerinde yazıyor ve herkes parasını bırakarak neye ihtiyaç duyuyorsa oradan alıyor” dedi. Dada sonra diğer kurucular da okulun geleceği ile ilgili fikirlerini açıkladılar ve gazetecilerin sorularını cevapladılar. Toplantıya Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Öztürk ve Rehber Öğretmen Merve Ünal da katıldı.7.GÜN HABER. www.yedincigunhaber.com

7.GÜN HABER

www.yedincigunhaber.com

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑