Yaşam

Pandemiye İzmir Bardacık Molası

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği 8. Payamlı Bardacık Festivali başladı. Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla yapılamayan festivali İki gün sürecek. Festivalin ilk gününde en kaliteli bardacık seçildi, davetliler üretic...

15 Ağustos 2021 Saat: 10:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 258 kez okunmuştur

Pandemiye İzmir Bardacık Molası
Pandemiye İzmir Bardacık Molası

İzmir'in Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği 8. Payamlı Bardacık Festivali başladı. Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla yapılamayan festivali İki gün sürecek. Festivalin ilk gününde en kaliteli bardacık seçildi, davetliler üreticilerin bardacık, üzüm ve badem başta olmak üzere birçok ürününden satın aldı.

İZMİR (İGFA) - Festivale CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko, Bedri Serter ve Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İl Sekreter Fulya Alçay, CHP İl Başkan Yardımcısı Yasemin Menokan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Afet Albaş, CHP ve İYİ Parti Güzelbahçe ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, Payamlı Muhtarı Ersin Ergin ve çok sayıda davetlinin katıldığı festival top atışı ve kortejle başladı,  ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Güzelbahçe Belediyesi halk oyunları zeybek ekibi sahne aldı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, üretici köylülere övgü dolu sözler sarf ederken, "Bu zor şartlarda yetişen bin bir derde deva ürünü bizimle buluşturan köylülerimizin emekçi ellerinden öpüyorum. Bizim halkımızın refahı için çalışmamız gerekiyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da, Türkiye’de farklı ve alternatif tarım ile çiftçiye önem verilmediği için Türkiye'nin tarımda bu noktaya geldiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de İzmir'in tarım konusunda birçok şehre örnek olduğunu vurgularken, "Tarım ve Orman Bakanı’na da gelip İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde staj görsün dedim. Yerelden kalkınmanın nasıl olduğunu, çiftçinin nasıl desteklendiğini yerinde öğrenmelerini söyledim” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da “İncir yaprağı Adem ve Havva’nın ilk giysisidir. Üç kutsal kitapta da adı geçen önemli bir meyvedir. İzmir açsından da çok önemli bir yeri vardır ve en kaliteli ürünler de burada yetişmektedir. Başkanımıza 8 yıldır köylüye destek olması açısından yapmış olduğu bu festival için teşekkür ediyorum” dedi.  

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise bir sonraki seçimde Payamlı Köyü'nden CHP adına sandıklarda tulum beklediklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Başkan Tunç Soyer’in önemle üzerinde durduğu ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ söylemini İzmir’den tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya anlatmaya devam edeceklerini kaydetti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, dünyanın her yerinde incir yetiştiğini vurgularken, "Ama bu incir farklı. Bu incir dünyada pazarlandığı gibi kuru olarak satışını yapmazsınız. Yaş incir olarak size bardacığı tavsiye ediyoruz ama bununda en kalitelisini Payamlı’da yemenizi öneriyoruz. Yetiştirdiğiniz her bardacık fidanını kooperatifimiz aracılığıyla alacağız ve tekrar siz köylülerimize dağıtacağız.

Payamlı Köyü Muhtarı Ersin Ergin’de “Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tunç Soyer Payamlı köyüne ve köylüleri ne istediyse verdi. Başkanlarımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol anı kütüğüne plaket çaktı, sonra en kaliteli bardacık yarışmasına geçildi.

En iyi bardacık altınla ödüllendirildi

Has Ajans Kurucusu ve Gazeteci Harun Aygün’ün jüri başkanlığını yaptığı ve Belediye meclis üyesi Memet Eren, Yazar Canan Tan, Sanatçı Onur Akın, iş insanı Remzi Pekün, S.S Çamlı Köyü Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Gurbet Çevik, S.S Yelki Girişimci Kadınlar Üretimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Eda Filiz Yaşoğlu ve Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan’dan oluşan jüri üyeleri  17 üreticinin ürününü değerlendirdi. Bu yıl dokuz üretici altınla ödüllendirildi. AKUT Kalp Damar Hastanesi ve İş insanı Remzi Pekün’ün sponsorluğunda yarışmacıların ödülleri verildi. Yarışma sonucunda  Hacer Tekin birinci (Tam altın), Batuhan Gür ikinci (Yarım altın), Hatice Acar, üçüncü (çeyrek altın), Emine Ergin dördüncü (Çeyrek altın), Veysel Ekinci beşinci (çeyrek altın), Sözer Dalyan altıncı (çeyrek altın), Egemen Çetin yedinci (gram altın), Hüseyin Dalyan sekizinci (gram altın) ve Halit Çınar dokuzuncu (gram altın) verildi.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑