whatsapp

Asayiş

PTT DOLANDIRICILARI YAKALANDI

İstanbul, Kayseri, Düzce ve Zonguldak’ta pek çok sahte kimlik belgeleriyle vatandaşlar adına kredi çeken kişi Gebze’de polisin dikkati ve titiz çalışması sayesinde yakalandı. Yakalanan çete üyelerinin bir tanesinin mesleğinin bilgisayar

11 Mayıs 2016 Saat: 07:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.608 kez okunmuştur

PTT DOLANDIRICILARI YAKALANDI
PTT DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Türkiye’nin değişik yerlerinde sahte kimlik ve belgeler düzenlenmek suretiyle kredi çekerek vatandaşları zarara uğratan çete polisin dikkati sayesinde yakayı ele verdi.  Edinilen bilgilere göre: geçen hafta Gebze PTT Müdürlüğü’ne kredi çekmek için müracaatta bulunan bir kişinin talebi görevliler tarafından şüpheli olarak bulundu.

Kredi çekmek isteyen kişinin şüpheli ve çelişkili hareketlerde bulunması üzerine durum polise bildirildi. Olay yerine gelen polis, evrakların sahte kimlik ve belgelere dayandırıldığını tespit etti. Olayı inceleyen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Büro Amirliği ekipleri sahte belgelerle kredi alınmasının daha önceden de Bolu, Düzce, Zonguldak, Kayseri ve İstanbul’da da gerçekleştirildiği bulgusuna ulaştı.

ÇOK SAYIDA KİŞİNİN KİMLİK BELGESİ BULUNDU

Gebze PTT’de gözaltına alınan ve sevk edildiği adli merciler tarafından tutuklanan S.A’nın sorgusundan söz konusu çalışmayı yapan çetenin diğer üyelerine ulaştı. Polis aralarında bilgisayar mühendisi olan T.D’nin (35) de bulunduğu İD(48) , D.K ( 42) ve H.S’yi (65)yakaladı.  Şüphelilerle birlikte bir adet lüks jip ile sahte kredi çekmek için çok sayıda kişinin kimlik bilgi ve gerekli olan belgeler bulundu. Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin tamamlanmasının ardından şüpheliler adli mercilere sevk edildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑