Eğitim

Sakarya’nın ürettiği endüstriyel kenevirler bilimsel araştırmalarda kullanılacak

Sakarya'da toplam 400 dekarlık alanda endüstriyel kenevir ekimini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği kenevirler AR-GE çalışmalarında kullanılacak. SAKARYA (İGFA) - Sakarya'da Akdeniz Üniversitesi ile Büyükşehir Belediye...

3 Ağustos 2021 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 282 kez okunmuştur

Sakarya’nın ürettiği endüstriyel kenevirler bilimsel araştırmalarda kullanılacak
Sakarya’nın ürettiği endüstriyel kenevirler bilimsel araştırmalarda kullanılacak

Sakarya'da toplam 400 dekarlık alanda endüstriyel kenevir ekimini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği kenevirler AR-GE çalışmalarında kullanılacak.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya'da Akdeniz Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında iş birliğini gerçekleştirilen protokol imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı özel izinle Arifiye, Hendek ve Alancuma’da toplam 400 dekarlık alanda endüstriyel kenevir ekimini gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği kenevirler AR-GE çalışmalarında kullanılacak.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mehmet Fatih CENGİZ ile Genel Sekreter Yardımcıları Bedrullah Erçin ve Ali Oktar yer aldığı protokol töreni başkanlık makamında gerçekleştirildi. İmzalanan protokolle Akdeniz Üniversitesi Sakarya’da üretilen kenevirler üzerinde bilimsel araştırmalar yaparak Tarım ve Orman Bakanlığına teknik rapor sunacak.

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Akdeniz Üniversite ile yapılacak olan bilimsel araştırmalar sonucunda kenevir bitkisinin daha geniş alanlarda kullanılması noktasında hazırlanacak teknik rapor Tarım ve Orman Bakanlığı'na sunulacağı bildirildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑