Yaşam

Şayir: ‘En büyük engel sevgisizliktir’

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili mesajında, " Yaşadığımız zaman zarfında bir kaza ya da bir hastalık sonucu bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerimizi kaybetmiş olabiliriz hepimiz birer enge

4 Aralık 2021 Saat: 22:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 738 kez okunmuştur

Şayir: ‘En büyük engel sevgisizliktir’
Şayir: ‘En büyük engel sevgisizliktir’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili bir mesaj yayınlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir;‘Dünya'ya gözümüzü açtığımız andan itibaren genetik olarak ya da yaşadığımız zaman zarfında bir kaza ya da bir hastalık sonucu bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerimizi kaybetmiş olabiliriz ya da kaybedebiliriz.

Her insan bir engelli adayıdır. Bu bilinçle, engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşamaları, normal bir hayat sürebilmeleri için öncelikle toplumsal duyarlılığın oluşturulması gerekmektedir.

Engelli kardeşlerimiz ile ilgili sorunlar ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunudur. Sağlık, rehabilitasyon, sosyal güvenlik, istihdam, spor ve eğitim alanlarındaki politikalar ile engelli kardeşlerimizin topluma başarılı bir şekilde entegre olmasını sağlayabiliriz.

Dilovası belediyesi olarak bizimde olmazsa olmazımız, engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmanın mutluluğu ile, maddi ve manevi olarak elimizden gelen desteği veriyor, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bu bizim asli görevimizdir.

Engelli kardeşlerimiz için özel ve sivil toplum örgütlerini güçlendiriyoruz ve güçlendirmeye de devam edeceğiz” ifadeleri ile,“Engelli vatandaşlarımızın bir gün değil, her gün kıymetinizi biliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑