whatsapp

Ekonomi

SGK’DAN YAPILANDIRMA SEMİNERİ

SGK İl Müdürlüğünde Meclis’ten geçen ve yürürlüğe giren “Bazı alacakların yeniden yapılandırılması” kanunu ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

2 Eylül 2016 Saat: 12:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.494 kez okunmuştur

SGK’DAN YAPILANDIRMA SEMİNERİ
SGK’DAN YAPILANDIRMA SEMİNERİ

SGK İl Müdürlüğü 17 Ağustos Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, Muhasebeciler Odası Başkanı Fikret Gökmen, İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik ve çok sayıda muhasebeci katılım gösterdi. Seminerde konuşan İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik borçların yapılandırma başvurularının 1 Eylül’de başlayacağını 2 Ocak 2017 tarihinde de sona ereceğini ifade etti.

ÖZÇELİK: YAPILANDIRMA İÇİN YOĞUN BİR TALEP VARDI
İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik yaptığı konuşmada, "Yılın başlarında birçok odadan bir borç yapılandırma talebi, ve yapılandırması bozulanlardan birçok talep vardı. Yapılandırması bozulanların durumunu düzeltmeyi düşündük. Daha sonra büyüklerimiz piyasaların taleplerini dikkate alarak 6736 sayılı kanun çerçevesinde bu yapılanmayı oluşturduk. Yapılandırma kapsamında, memur işçi, bağkurluların, sigorta primi, genel sağlık sigorta primi, idari para cezaları gibi konular var. Kapsam dışında ise yersiz yapılan ödemelerden veya bunlara kesilen cezai şartlardan doğan alacaklar ile kira alacakları yer alıyor" ifadelerini kullandı.

NACAR: SEMİNERİN AMACI KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK”
İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik’in ardından konuşan SGK İl Müdürü Nurettin Nacar, "19.08.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6736 Sayılı Kanun Uyarınca Kurumumuz Alacaklarının Yapılandırılması Hakkında 2016­18 Sayılı Genelge yayınlanmıştır. Kocaeli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak, Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olan işverenlere ve sigortalılara getirilen yapılandırma hükümleri ve sağlayacağı avantajlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanmıştır" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑