whatsapp

İGF

İstanbul'da Çırağan atağı

İBB, Beşiktaş’taki tarihi Çırağan Caddesi’ndeki kaldırımları doğal taşla yeniledi. İBB Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1500 metre uzunluğundaki caddede; kaldırımlara, 10...

7 Aralık 2021 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 169 kez okunmuştur

İstanbul'da Çırağan atağı
İstanbul'da Çırağan atağı

İBB, Beşiktaş’taki tarihi Çırağan Caddesi’ndeki kaldırımları doğal taşla yeniledi. İBB Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda 1500 metre uzunluğundaki caddede; kaldırımlara, 10.000 metrekare doğal taş döşendi. Tarihi dokuya uygun kent mobilyalarının montajına da başlandı. Aydınlatmalar yeniden düzenlendi. Çalışmaların önemli bir bölümü tamamlandı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul’un en değerli caddelerinden, 1500 metre uzunluğundaki Çırağan Caddesi tamamen yenilendi. İBB, 25 kişilik bir ekiple caddede revizyon çalışması başlattı. Caddenin altyapısı tamamen yenilendi. Kaldırımlar yaşlı, engelli ve pusetlilerin de geçebileceği şekilde yeniden düzenledi. Caddenin simgesi ağaçlar, ızgaralarla koruma altına alındı. 

Çalışmaların ardından Çırağan Caddesi yaya dostu ve özel gereksinimli bireylere öncelik veren çağdaş bir yapıya kavuştu. 

Dolmabahçe, Yıldız Korusu ve devamında Çırağan Caddesi’nde bölgeye kimlik kazandıran anıt ağaç niteliğindeki çınar ağaçlarında doku bozukluğu kanseri tespit edildi. Hastalıklı ağaçlar alanda mevcut olduğu sürece kanser, diğer ağaçlar içinde tehdit oluşturuyordu. Bu riskin önüne geçilmesine yönelik İBB, kaldırılan ağaçların yerlerini boş bırakarak,  toprağın dinlendirme yöntemine başvurdu. 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑