whatsapp

Asayiş

Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama önerisini reddetti

Bir Taliban Sözcüsü, ABD'yle geçen yıl varılan asker çekme anlaşması çerçevesinde, Türkiye'nin de askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi ve böylece Ankara'nın ABD'nin öncülüğündeki NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil Hav...

11 Haziran 2021 Saat: 09:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.537 kez okunmuştur

Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama önerisini reddetti
Taliban, Ankara’nın Kabil Havaalanı güvenliğini sağlama önerisini reddetti

Bir Taliban Sözcüsü, ABD'yle geçen yıl varılan asker çekme anlaşması çerçevesinde, Türkiye'nin de askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi ve böylece Ankara'nın ABD'nin öncülüğündeki NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlama önerisini reddetti.

Reuters'ın haberine göre, telefon mesajı aracılığıyla Türkiye'nin önerisi sorulan Taliban'ın Doha'daki sözcüsü Suheyl Shaheen, Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğini belirtti. Shaheen verdiği yanıtta, "Türkiye son 20 yılda NATO güçlerinin bir parçasıydı, bu nedenle ABD'yle 29 Şubat 2020'de imzaladığımız anlaşma uyarınca çekilmeliler" dedi.

Sözcü, ayrıca "Diğer taraftan Türkiye büyük bir İslam ülkesi. Afganistan'ın tarihi bağları var. Gelecekte yeni bir İslami hükümet kurulduğunda onlarla yakın ve iyi ilişkiler içinde olmayı umuyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑