whatsapp

Siyaset

TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, taşeron işçilerin kadro beklediğine dikkat çekerek; “Türkiye Nisan ayında gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma hazırlanırken AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi en büyük va

27 Ocak 2017 Saat: 13:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.454 kez okunmuştur

TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR!
TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, taşeron işçilerin kadro beklediğine dikkat çekerek; “Türkiye Nisan ayında gerçekleşecek olan Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma hazırlanırken AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi en büyük vaatlerinden olan taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda halen gerekli adımlar atılmadı.” Dedi.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP’nin seçim beyannamesine ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini hatırlattı. Akar, 22 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun sözlerine dikkat çekerek; ‘’Asıl ve yardımcı işlerde çalışanları kadroya kamuya alıyoruz. Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmaları tamamladık. Maliye Bakanlığımız çalışmaları yürüttü ve kanun tasarısı taslağı hazırlandı, önümüzdeki günlerde netleştireceğiz.’’ sözlerinin üzerinden 10 ay geçti iktidar olarak neyi bekliyorsunuz. dedi.

VATANDAŞIN AKLI İLE DALGA GEÇMEYİN

Akar, 1 Kasım seçimleri öncesi ve 10 ay önce müjde olarak verilen taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin sözlerin sürekli ötelendiğini belirterek dönemin Başbakanı çalışmalarımızı tamamladık önümüzdeki günlerde Meclis de yasalaşacak derken, Mecliste konuya ilişkin verilen soru önergelerine Maliye Bakanlığınca çalışmaların sürdürdüğünü belirtmesi vatandaşlarımızın aklı ile alay edilmesidir.” dedi. Akar, Maliye Bakanı Ağbal ve Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemi ile verdiği soru önergesinde taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yasal değişikliğin ne zaman Meclis gündemine alınacağının açıklanmasını istedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑