whatsapp

İGF

TÜİK, iş gücü girdi endekslerini yayımladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı.ANKARA (İGFA) - Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yıl...

22 Kasım 2021 Saat: 15:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 178 kez okunmuştur

TÜİK, iş gücü girdi endekslerini yayımladı
TÜİK, iş gücü girdi endekslerini yayımladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini yayımladı.

ANKARA (İGFA) - Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 arttı.

TÜİK'in yayımladığı verilere göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, 2021 yılı lll. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 9,5, inşaat sektöründe yüzde 12,3, ticaret-hizmet sektörlerinde ise yüzde 9,7 arttı.

ÇALIŞILAN SAAT ENDEKSİ YILLIK YÜZDE 13,4 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 12, inşaat sektöründe yüzde 15 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 14 arttı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑