whatsapp

Ekonomi

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'DA KATILDI: GTO'dan 140 FİRMAYA PLAKET

Gebze Ticaret Odası'nın düzenlediği, 'Ekonominin Yıldızları' plaket töreni Gebze'de bulunan bir otelde düzenlendi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı gecede 140 firmanın temsilcisine plaket verildi.

27 Şubat 2016 Saat: 11:44
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.380 kez okunmuştur

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'DA KATILDI: GTO'dan 140 FİRMAYA PLAKET
TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'DA KATILDI: GTO'dan 140 FİRMAYA PLAKET

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler gecede yaptığı konuşmada, "Sanayici ve iş adamlarının çoğunu bölgemizde barındırdığımız için kendimizi şanslı görüyoruz. Ülkemizde ilk 500' e giren firmaların yüzde 13'ünden fazlası bu bölgede bulunmaktadır. Bölgemizi tanıtırken Türkiye'nin başkenti Ankara, sanayinin başkenti Kocaeli, Kocaeli'nin kalbi de Gebze'dir diyoruz" dedi. 

EKONOMİNİN YILDIZLARINI KORUYUN
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada futboldan örnekler vererek, "Tribünleri dolduran o yıldız oyuncular Messi ve Ronaldo. Dünyanın neresine giderseniz gidin, açlıktan ölen Afrika'daki çocuğun sırtında da Ronaldo yazıyor. Futbol müthiş bir endüstri. FIFA hakeme diyor ki 'aman bu Messi'yi, Ronaldo'yu sakatlattırma, yıldızları koru' diyor. Ben de buradan diyorum ki bütün Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşları, Türkiye'de kim üretiyorsa, kim ihracat yapıyorsa, FIFA nasıl hakemlere yıldızları koruma görevi verdiyse bizdeki ekonominin yıldızlarını koruyup, kollayın" ifadelerini kullandı. 

SOVYETLER GİBİ OLURUZ 
Türkiye'nin en önemli sorununun istihdam olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'de her yıl 900 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. Yılda birçok ülkenin nüfusu kadar kişiye iş bulmak zorundayız. Bunlara devlette iş bulma şansımız yok. Devlet her yıl 900 bin kişiyi işe alsa Sovyetler Birliği gibi oluruz. Bunlara ancak özel sektörde iş bulacağız. Her yıl 900 bin kişiyi eritebilmek için bizim girişimci sayımızı arttırmamız lazım. Yarın biz bunlara iş bulamazsak hiçbiriniz bu otellerde yediğimiz şu yemekleri yiyemezsiniz. Oturduğunuz yerlerde rahat oturamazsınız. Onun için Türkiye'nin girişimci sayısını artırması lazım" diye konuştu. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑