whatsapp

Siyaset

TÖRK , AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE SESLENDİ

CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Darıca Belediyesi’nin iyi yönetilmediğini belirterek, AKP’li belediye meclis üyelerine ‘elinizi vicdanınıza koyun, yanlışlıklara sessiz kalmayın” çağrısında bulundu.

9 Aralık 2016 Saat: 08:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.477 kez okunmuştur

TÖRK , AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE SESLENDİ
TÖRK , AKP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE SESLENDİ

Törk, belediyenin 20 milyon lira borçlanma yetkisi ile Darıca’nın Tuzla Caddesi’ndeki zeytinlik alanda yapılan imar değişikliğine de karşı olduklarını söyledi.

 

20 MİLYON İLE NE YAPACAKSINIZ?

 

Bayramoğlu’nda ilçe yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Törk, “Darıca Belediyesi, İller Bankası’ndan 20 milyon lira borçlanmak için meclisten yetki istedi. Biz de Darıca Belediyesi’nin giderek borçlandığı gerekçesiyle karşı çıktık. 2015 yılını 45 milyon lira borçla kapatan belediye, 20 milyon lira daha borçlanmak istiyor. Bu parayla ne yapacaksınız diye sorduğumuzda, somut bir proje söylemiyorlar. Maraton’a 1,5 milyon lira harcayacaksınız, Nuri Alço ve Asena’yı getireceksiniz. Darıca’da her şey yolundaymış gibi Gebze belediyesinin sınırları içinde mesire alanı projesine girişeceksiniz ondan sonra da 20 milyon lira borçlanma isteyeceksiniz’ dedi.

 

TARİH ONLARI YAZACAK 23 MİLYONLUK BORÇ 45 MİLYONA ÇIKTI

 

CHP’li meclis üyesi Musa Kovalık da, Darıca Belediyesi’nin geçmiş yıllardaki borç tablosunu anlatarak, “Darıca Belediyesi’nin 2011’de 23,7 milyon lira, 2012’de 29,5 milyon lira, 2013’de 47,9 milyon lira, 2014’de 51,1 milyon lira, 2015’de 44,3 milyon lira borç tablosu var. Şimdi 20 milyon lira daha borçlanmak istiyorlar. Bu borçlar gelecekte bizim cebimizden çıkacak. AKP’li meclis üyeleri de sessiz kalmamalı. Yoksa tarih onları da yazacak” diye konuştu.

Plan Bütçe Komisyonu’nda görev yapan CHP’li Meclis üyesi Serap Aydın da, komisyonun çalışır durumda olmadığını belirterek, arsa satışlarının da komisyona havale edilmediğini, komisyondaki AKP’li meclis üyelerinin de bu durumdan rahatsız olduğunu kaydetti.

 

ARALIK AYI MECLİSİNDE GEÇEN ZEYTİNLİK İMARINA ŞERH

 

CHP Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Darıca belediyesinin Aralık ayı meclisinden geçen Zeytinlik alanındaki bir imar raporuna şerh koyduklarını ve mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, “Daha önce planlarda Zeytinlik alanı olarak geçen bu parsel, Kocaeli Büyükşehir belediyesi 5000’lik planı ile konut alanına çevrilmiş ve 1000’lik planı yapılmak üzere Darıca’ya gönderilmiştir. Aynı bölgede 6 parsel zeytinlik alan özelliğini korurken, nasıl oldu da aradaki bu parsel Büyükşehir belediyesinde işleme alınmış 5000’liği hazırlanmış ve Darıca belediyesinden 1000’liğinin hazırlanması istenmiştir? Ayrıca bu parselde hem kat artırımı, hem de 9 kat imar artışı yapılıyor.  Üstelik imarsız bir yer. Biz CHP olarak eşitlik ilkesine aykırı olduğu, kişiye özel imar değişikliği ve planlama ilkelerine aykırı olduğu için muhalefet şerhi koyduk” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR YATIRIMI ALMAYAN DARICA, GEBZE’NİN KÖYÜ GİBİ

 

Kocaeli Büyükşehir belediyesine sormuştum, ‘Ne kadar hizmet alıyor Darıca?’ diye. Yüzde 4 dediler. Sorduk, ‘Bu yatırımı neye göre planladınız?’ diye. Nüfusa göre ise, biz 3’üncü sıradayız Kocaeli’de. Her yıl da artıyor ama aldığımız yatırım yüzde 4. Diğer belediyeler proje üretip ona göre destek alıyorlar. Bizde ise ‘Şunu yapacağız’ diyorlar ama işin sonuna gelindiğinde aldatmaca olduğu ortaya çıkıyor. Darıca üvey evlat ve Gebze’nin bir köyü gibi davranılıyor” diye konuştu.

 

Toplantıya  CHP’nin meclis üyeleri Şinasi Serdar, Musa Kovalık, Serap Aydın, İbrahim Karslı, Yavuz Dursun, Kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, ilçe Sekreteri Kadir Işık ve ilçe yöneticileri katıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑