whatsapp

Siyaset

TÖRK, ‘DARICA BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA’

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, Bölge basınına Referandumu değerlendirdi. Törk, Darıca Belediyesi’nin 70 milyon TL borcu olduğunu ifade ederek, “Darıca Belediyesi borç batağındadır” dedi.

27 Nisan 2017 Saat: 18:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.583 kez okunmuştur

TÖRK, ‘DARICA BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA’
TÖRK, ‘DARICA BELEDİYESİ BORÇ BATAĞINDA’

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk bugün bir basın toplantısı düzenledi. Bayramoğlu Resort Otel’de bugün düzenlenen toplantıya ilçe başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri Serap Aydın, Şinasi Serdar, İbrahim Karslı, Musa Kovalık, Şevki Yıldırım, Yavuz Dursun ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantıda ilk olarak bir açıklama yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, “Referandum süreci ve nisan ayı Darıca Belediyesi meclisi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmak için bir araya geldik.

ORANTISIZ BİR YARIŞ OLDU

Referandum sürecinde bizlerle birlikte çalışma yapan tüm herkese teşekkür ediyorum. Referandum sürecinde yaşananları herkes gördü. Tüm iktidar mensupları yoğun bir evet propagandası ve baskısı oluşturdular. Referandum sürecinde partili kimliğimizi bir kenara bırakarak çalıştık. Bunun bir memleket meselesi olduğunu anlatmaya çalıştık. Yoğun bir referandum süreci geçirdik. Milletin parasını harcayacak durumumuz yok tamamen kendi imkânlarımızla bu süreci götürdük. Bu orantısız yarışı sizlerin takdirine bırakıyoruz.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Hedefimize ulaşamadık. Kaymakamın kendi personeli ile baskı altına alacak derece, belediye memurlar ve hatta lise öğrencilerini salonlara toplamasına rağmen 14 mahallenin yedisinde hayır çıktı. Başarılıyız demiyorum. Ancak ortak duygularda buluşulduğunu gördük. CHP 2019 yılında Darıca Belediyesini tekrar alacağız. Bu yönde çalışmalara başladık. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sandıktan çıkan sonucu saygılıyız. Darıca’da belli sandıklara mühürsüz oy kullanma yönünde şikâyetimiz vardı. Darıca’da 30 okula gittim.

 

CHP’DEN BAŞKA KİMSE YOKTU

335 sandığın 300 tanesini bizzat gittim. 4 tane cami imamı ve müftlülük çalışanını sandık görevlisi olarak gördüm. Cami imamının orada olmaması gerekirdi. Engelli ve hastaların oy kullanmasında ciddi sıkıntılar yaşandı. Darıca’da 7 mahallede hayır önde çıktık. Kurmuş olduğumuz mahalle temsilcileri ile çalışmalarımıza devam ediyor. 23 Nisan törenleri kutlandı. Sabah protokol törenlerine katıldık. CHP’den başka hiçbir siyasi partinin temsilcisi ve devlet protokolünden kimse yoktu. Ardından Darıca’da uçurtma şenliği yaptık. Bu milli bayramlar ortak değerimiz.

23 NİSAN’DA NEREDEYDİNİZ?

Referandum sürecinde Diriliş Yürüyüşü yapıp, Darıca Belediye Başkanı olarak taraflı olup milli bayramlarda ortada olmuyorsunuz. Bunun toplumda bir karşılığı var. 23 Nisan’da kandil günü olduğunu için kandil simidi de dağıttık. Bu kenti yönetenler ortak değerlerde buluşmalı. 23 Nisan’da bu belediye başkanı neredeydi? 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta ve 29 Ekim’de nerede olacaksınız? CHP’yi bölgemizde en yukarı çıkarmak için her zaman vatandaşın yanında olacağız. Darıca Belediyesi’nin 70 milyon TL 2016 itibariyle borcu var.” dedi.

KADIN POLİSE SALDIRDILAR

Yakup Törk’ün ardından CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Karslı, “Belediye başkanının Darıca Kültür Merkezi’ni genel başkan yardımcımıza çok görüldü. Referandum günü belediye araçları okulların önüne çekilip propaganda yapıldı. Darıca 17 okula eksik pusula verildiğini gördük. AKP’li gençler kadın bir polise saldırdılar. İlçe emniyet müdürü bir işlem yapmadı. Darıca Belediyesi’nde AKP grubunda ciddi çatlak oluştuğunu gördük. AKP’li meclis üyesi ilk defa önerge verdi. Darıca için projeler ve öneriler sunduk.” dedi.

2 SAAT İÇİN 6 BİN TL VERİLİYOR

CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Şinasi Serdar da yaptığı konuşmada, “Halka sormadan stratejik plan yapılıyor. Teleferik, su oyunları parkı, kadın sağlığı merkez, otoparklar bunların hiçbirini gördünüz mü? Geçen sene 2016 yılı yatırım programı açıklandı. Ancak bunların hiçbirini yapmadı. Bunların hepsi sözde kaldı. Bunları ne zaman yapacaksınız dediğimizde hepsini belki 2019 yılında yaparız dedi. Darıca Kültür Merkezi’nde gelenler Darıcalılara zararlı bilgiler veriliyor. Profesör adı altında milli değerlerimiz, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ilgili yalan yanlış bilgiler veriyor. Profesör kılıklı adama 2 saatlik için 6 bin TL veriliyor.

ÖZEL KALEMİN SONSUZ HARCAMALARI

Darıca Belediyesi’ndeki kişi biat kültüründen geliyor. Büyükşehir belediye başkanına itaat ettiği için rahat ediyor. Termal Gruba 41 katlı inşaat projesi için izin verildi. Zeytinlik alanları bir proje ile delmeye çalıştılar. Bunlara karşı mahkemeye gittik. Bunların takipçiyiz.” diye konuştu. Son olarak ise CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Şevki Yıldırım konuşarak, “Darıca Belediyesi’nin yaptığı ihalelere firmalar para alamadığı için ihalelere katılmıyor. Özel kalemin sonsuz bir harcaması var.” dedi.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑