whatsapp

Siyaset

TÖRK, "DAVA AÇACAĞIZ"

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bugün CHP Darıca ilçe örgütünü ziyaret etti. Sarıbay’a ziyaretinde CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çağl

4 Haziran 2016 Saat: 18:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.592 kez okunmuştur

TÖRK, "DAVA AÇACAĞIZ"
TÖRK, "DAVA AÇACAĞIZ"

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay dün CHP Darıca ilçe örgütünü ziyaret etti. Sarıbay’ın ziyaretinde CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, il yöneticileri, ilçe yöneticileri ve partililer de hazır bulundu.

TEKLİFİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇACAĞIZ

Ziyarette ilk olarak CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk bir açıklama yaparak, “İl başkanımız ve milletvekillerimiz bu hafta sonunu Darıca’ya ayırdılar. Darıca belediyesi haziran ayı meclis toplantısında önemli bir plan değişikliği teklifi vardı. Bu plan teklifi ilgili olarak ne kadar rant ve hukuksuz olduğunu meclisi izleyen herkes gördü. İnsanlara sınırsız yetki verilen bir plan değişikliği teklifiydi. Bu teklif ile ilgili olarak gizli oylama yapalım dedik. Ancak belediye başkanı buna izin vermedi. Bu teklifi önümüzdeki hafta idari mahkemede dava açacağız. Rantın sonuna kadar işlenen bu planın iptali için dava açacağız. Nenehatun Mahallesi’nde bir mahalle temsilciliği açtık. Bayramdan sonra da açılışını yapacağız.” dedi.

TAKA TUKA OLDULAR

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’ün açıklamalarından sonra il başkanı Cengiz Sarıbay yaptığı konuşmada, “Ülkemizde bıçak kemiğe dayandı. Kocaeli’nde önceki gün 80 tane paralelci gözaltına alındı. Bu paralelciler zamanında AKP’liydiler AKP’yi destekliyorlardı. Şimdi ise yolları ayrıldı. Biran anda ötelendiler. 3-4 sene önce AKP’liler bunlar Fettullah Gülen’e ziyarete gidiyorlardı. Şimdi ise tu kaka oldular. Paralelcileri savunmak bize düşmez. Ama bunların adil yargılanması gerekir. Yargı diktatöre bağlı hale getiriliyor. Yarın herkese sıra gelir. Paralelciler gidiyor başka cemaatçiler geliyor. Bunlar idareyi yönetimi bir dini örgüte teslim ediyorlar. Başkanlık sistemine karşı olmamızın nedeni bu. Ben yaptım olduğu mantığı.

 

KİŞİYE ÖZEL RANT

Darıca’daki imar değişikliği teklifi tam bir mala çökümle durumu. TMSF’den alınan yer AKP’li bir vekile peşkeş çekme var. Oradaki imar durumuyla ilgili olarak bir kişiye daha fazla inşaat yapma olanağı veriliyor. oradaki planda tam bir rant dağıtımı var. Birileri bu ranttan istifade ediliyor. Darıca eski ilçe binamızda bir etüt merkezi haline getireceğiz. Orada her türlü eğitim verilecek. Ücretsiz olacak bu eğitimlere herkesin katılmasını istiyorum. Nenehatun Mahallesi’nde de yüzde elli yakalamasını diliyorum. Partililerimizin çalışmasıyla oylarımız aratacak. Bir il binası kazandırdık. İlk vaadimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Partiye bir milyon TL’li bir yeri kazandırdık. 12 ilçemizde de iddialıyız. En çok Darıca’ya güveniyorum.” diye belirtti.

 


YANDAŞLAR  ZENGİN EDİLİYOR

Son olarak ise CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vekil Kaplan, “Darıca’daki Termal Gruba verilen bu yerle ilgili olarak meclise taşıyacağız. Önemli bir rant var. Bu iktidar her yerde ben bilirim mantığıyla hareket ediyor. Kişileri ve yandaşları zengin etme adına yapılan bu haksızlığa karşı muhalefetimizi ortaya koyacağız. Mecliste ranta karşı ciddi bir mücadele ediyoruz. Vatandaşa da çok iş düşüyor. Enerji yasası ile ilgili olarak çıkan yasa vatandaşı mağdur edecektir. Darıca’da Nenehatun Mahallesi’nde açılan temsilcilik ve yapılan diğer çalışmalar için başta ilçe başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. 2019 yılında Kocaeli’nin tümü bizim diyoruz.” dedi.

 

YEDİNCİGÜNHABER- ÖZDEN DEMİRCİ

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑