Dünya

Türkiye-Arnavutluk dostluğu taçlandırıldı -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından Arnavutluk'ta depremzedeler için inşa edilen konutların anahtar teslim törenine katıldıANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ tarafından Arnavutluk'un Laç şehrinde depremzedeler i...

17 Ocak 2022 Saat: 16:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 224 kez okunmuştur

Türkiye-Arnavutluk dostluğu taçlandırıldı -
Türkiye-Arnavutluk dostluğu taçlandırıldı -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ tarafından Arnavutluk'ta depremzedeler için inşa edilen konutların anahtar teslim törenine katıldı

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ tarafından Arnavutluk'un Laç şehrinde depremzedeler için inşaa edilen konutların anahtar teslim törenine katıldı.

Toplam 522 konutu içeren, yaklaşık 42 milyon avroya mal olan evleri teslim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası camianın bilhassa İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım elini uzatması için bizzat girişimlerde bulundum. Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması, aramızdaki güçlü dayanışmanın en büyük ispatıdır" dedi.

Türk ve Arnavut doktor ve hemşirelerimiz omuz omuza sağlık hizmeti sunduğunu şimdi de deprem konutlarının açılışı ile Türkiye - Arnavutluk dostluğunu taçlandırdıklarını belirten Erdoğan, "Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı niyaz ederim. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın diyorum. Ölenleri geri getiremeyiz ama geride kalanların hayatlarını kolaylaştıracakları adımları atmak bizim elimizdedir. İnşa ettiğimiz deprem konutları ile bu bölgedeki 522 ailenin bundan sonraki hayatlarını huzur ve güven içinde geçirmesini temin ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑