Dünya

Türkiye - Ermenistan normalleşme sürecinde 'ön şartsız' uzlaşı -

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerde, müzakerelerin tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürmekte uzlaştıkları belirtildi.ANKARA (İGFA) ...

14 Ocak 2022 Saat: 17:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 230 kez okunmuştur

Türkiye - Ermenistan normalleşme sürecinde 'ön şartsız' uzlaşı -
Türkiye - Ermenistan normalleşme sürecinde 'ön şartsız' uzlaşı -

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerde, müzakerelerin tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürmekte uzlaştıkları belirtildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye - Ermenistan normalleşme sürecinde görüşmelere ön şartsız devam etmekte uzlaştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan'ın Moskova’da biraraya geldiği duyuruldu.

Açıklamada, özel Temsilcilerin olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunulduğunun altı çizilirken, "Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır. Özel Temsilciler arasındaki ikinci görüşmenin yeri ve tarihi diplomatik kanallardan bilahare belirlenecektir" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1481960163103944706

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Yedincigün Haber Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑